Sport és testmozgás

Biztonságos csúszás minden nap

Biztonságos csúszás minden nap

1993 óta építünk játszótereket éttermeink mellett, amelyek már akkor a 2008-as EU szabványoknál szigorúbb feltételeknek is megfeleltek. Ha ellátogattok az óbudai éttermünkbe, Közép-Kelet Európa első, sporteszközökkel felszerelt gyermek játszóháza és tornaterme vár benneteket gyerek kosárpályával, akadálypályával, szobakerékpárral, táncszőnyegekkel.

Miért biztonságos?

Minden játszóterünk bekerített terület, amely az autóforgalomtól is megóvja az önfeledten játszó gyerekeket.
A McDonald’s játszóterek állapotát évente ellenőrizzük. A szakszerviz, biztonsági és minőségi ellenőrzés részét képezi az éves felülvizsgálatnak. Ezen felül napi és heti szinten is ellenőrizzük, hogy minden eszköz tökéletesen működjön.

Bringamánia!

2010-ben mi is nyeregbe pattantunk és elindítottuk a McDonald’s BringaMánia Programot, melynek fő célja a bringázás népszerűsítése és többek között a családok közös mozgásra ösztönzése. Emellett célul tűztük ki azt is, hogy minden lehetséges eszközzel segítsük a gyerekeket és szüleiket a kulturált és biztonságos kerékpározás szabályainak elsajátításában.

A programsorozatunk állandó eleme a McDonald’s BringaMánia Park, ahol mindenki játszva tanulhatja meg a biztonságos közlekedés alapjait.

Balatonkör

Minden évben a Föld napján egy lelkes siófoki bringás csapat – a Balatonkör Team a Vuelta Sportirodával közösen – szervezi meg a bringás idény nyitórendezvényét, a McDonald’s BringaMánia Balatonkört.

Az útvonal 95%-ban a Balatoni Bringa Körúton halad – többnyire kerékpárúton vagy kerékpárbarát útvonalakon.
A 2013-as év újdonsága volt egy kifejezetten a családok igényeihez igazított 25 kilométeres Családi Kör. A tempó mindig kényelmes, a lelkes kerekesek különböző távok közül választhatnak, így a BringaMánia Balatonkör ideális hétvégi bringás program az egész családnak. A túrákon a család minden tagja megtalálja a neki való kihívást, minden évben érdemes eljönni!

A legkisebbekre is gondoltunk. Őket Balatonföldváron 6 kilométeres vezetett túra, a Köröcske várja, amelyre látványos bemutatókkal, színes programokkal és koncertekkel is készülünk.

Akik komolyabb kihívásra vágynak, tekerhetnek egy 85 kilométeres Kis kört, átkompolva Tihanynál, vagy megkerülhetik a Balatont egy 206 kilométeres, vezetett túrán, a Nagy körön. A szervezők minden alkalommal egész napos családi programokkal, és játékos bringás közlekedésbiztonsági oktatóprogramokkal is várják az érdeklődőket a balatonföldvári strandon.

A gyerekem a foci VB-n?

Sok gyerek álma, hogy Lionel Messivel, vagy Cristiano Ronaldoval együtt a világ legnagyobb stadionjainak gyepére lépjen a villanó vakuk kereszttüzében.
A McDonald’s 2002-ben indította el nemzetközi programját, a McDonald’s Játékoskísérő Programot, mely eddig több mint 3000 gyereknek váltotta valóra ezt az álmot. Ők a világ legnagyobb futballistáinak kezét fogva léphettek pályára a FIFA világbajnokságon, vagy az UEFA Európa bajnokságon.

A gyerekem a foci VB-n? A 2006-os futball világbajnokságon a 9 éves Nagy Balázs a dortmundi elődöntőn Arne Friedrich kísérőjeként jelent meg a szurkolók előtt.

A gyerekem a foci VB-n? A 2008-as futball EB-n Lőrincz Attila, a Góliát-McDonald's FC játékosa Fernando Torres kezét foghatta az elődöntőre való bevonuláskor.

A gyerekem a foci VB-n? Köveskúti Simon, egy békéscsabai kisfiú pedig a torna 10 legjobb játékosa közé is beválasztott Iker Casillas-szal sétálhatott ki a pályára az 51 ezres helyi nézőközönség és több millió tévénéző szeme láttára. Nem rossz teljesítmény egy általános iskolástól!