
1948
Richard és Maurice McDonald december 20-án megnyitják a ma ismert gyorséttermek ősét San Bernardinóban, Kaliforniában, és ezzel forradalmasítják az étteremtervezést.

A McDonald testvérek nagy újításai közé tartozik, hogy az épület homlokzatán végigfutó üvegfelülettel közszemlére tették a konyhát, a fiatal felnőtt vendégkör helyett pedig a családokra helyezték a hangsúlyt. A rövid élettartamú porcelántányérokat és az üvegpoharakat papírpohárra és papírcsomagolásra cserélték fel. Automatizálták a vendéglátást: a munkatársak egy-egy részfeladatra való kiképzésével felgyorsították a kiszolgálást. Csökkentették az árakat (15 cent volt egy hamburger), és az ételeket megrendelés előtt elkészítették, hogy a vendég azonnal megkapja, amit választ.
Így született meg a ma ismert gyorsétterem őse és az ő koncepciójukat látjuk viszont azóta is minden Mekiben. Abban a Mekiben, melyet előszeretettel választunk mindennapjaink során.