Fenntarthatóság

A McDonald’s felelős, kezdeményező, a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett vállalat. A fenntarthatóság számunkra nem projekt, hanem olyan elv, amely minden részletében átjárja működésünket: amit vásárolunk, amit kínálunk vendégeinknek, ahogyan foglalkoztatunk, és amilyen szomszédok vagyunk szűkebb és tágabb környezetünkben.​​​​​​​

Célkitűzéseinket és cselekvési terveinket öt téma köré csoportosítjuk:

Ételeink

​Hiszünk abban, hogy termékeink határoznak meg bennünket, ezért egy modern táplálkozási kultúra kialakításán dolgozunk, amelyben ételeink a kiegyensúlyozott étrend részét képezik. Az utóbbi 10 évben a vállalat a folyamatosan változó igényekre reagálva számos fontos változást kezdeményezett. Ennek részeként bővítette választékát, valamint egyszerűsítette és korszerűsítette a termékek összetételét.

Részletesebben az ételeinkről

Alapanyagaink

Ellátási rendszerünk tagjainak szigorú minőségi és élelmiszerbiztonsági elvárásoknak kell megfelelniük, az alapanyagok beszerzésében célunk a fenntartható gyakorlatok ösztönzése és ugyanezt várjuk el beszállítóinktól is.

Részletesebben az alapanyagainkról

Munkáltatói gyakorlatunk

A pályakezdő fiatalok munkalehetőséghez juttatása, integrációja és fejlesztése foglalkoztatási és üzleti modellünk is egyben, emellett az országos átlag feletti női és részmunkaidős munkatárssal dolgozunk. Munkaszervezési gyakorlatunk megengedi, hogy sokféle különböző élethelyzethez rugalmasan alkalmazkodjunk, így például a kisgyermekes anyáknak, vagy a nappali tagozatos diákoknak is tudunk rugalmas munkabeosztást biztosítani, valamint ebben a szellemben évek óta foglalkoztatunk a munkaerő piacon hátrányban lévő, megváltozott munkaképességű munkatársakat.

Ismerd meg milyen mekisnek lenni

Környezetvédelmi tevékenységünk

A környezetvédelem három meghatározó területén, a hatékony erőforrás-gazdálkodás, a környezettudatos csomagolás, valamint a korszerű hulladékgazdálkodás és nagy arányú hasznosítás terén értünk el jelentős eredményeket. Az éttermeinkben keletkező hulladékok szelektálásával ezen hulladékok 80%-ának hasznosítását biztosítjuk.

Részletesebben tevékenységünkről

Közösségi szerepvállalásunk

​A közösségek életében aktív szerepet vállalunk. Hatodik évébe érkezett országos sport szponzorációnk, a Bringamánia program, amelyet idén a népszerű rendezvények mellett egy mobil applikációval még könnyebben elérhetővé tettünk, hogy ezáltal minél többeket ösztönözzünk az aktív életmódra.
A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványon keresztül több mint 20 éve támogatjuk azokat a családokat, akik a legnehezebb helyzetben, gyermekük betegsége idején szorulnak segítségre. A két hazai Ronald Házban eddig több mint 8500 család lakott gyermekük kórházi kezelése idején.​​​​​​​

Részletesebben a közösségi szerepvállalásunkról