Környezetvédelmi tevékenységünk

KÖRNYEZETKÖZPONTÚSÁG

A McDonald’s 2004 óta működteti az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszerét, folyamatosan fejlesztve a vállalat környezeti teljesítményét.

ENERGIAHATÉKONYSÁG

Épületeink energia-rendszerének rendszeres, szabályozott karbantartásával, üzemeltetésével és felújításával folyamatosan csökkentjük a fajlagos energia felhasználást. A hatékonyabb energiafelhasználást új célok kitűzésével is ösztönzi a 2017-ben megszerzett EIR – ISO 50001-es energiahatékonysági tanúsítvány.

Az éves szakreferensi jelentés itt érhető el.

SÜTŐOLAJBÓL BIODÍZEL

A használt sütőolaj 100%-ából biodízel készül, amely a magyarországi üzemanyagba keverve hasznosul újra. Üzemanyagként történő hasznosításával csökken a környezetterhelő kibocsátások aránya, például a McDonalds-nál visszagyűjtött mennyiséggel annyi szén-dioxidot lehet megtakarítani, amennyit évente több mint 2000 hektár hazai erdő lenne képes megkötni.

100% SZELEKTÁLÁS

Több, mint 20 éve végezzük a szelektív hulladékgyűjtést a McDonald’s éttermeiben.

A fajtánként szétválogatott anyagokat a dolgozók bálákba préselik, így adják át hasznosításra.

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Az éttermek lehetőség szerint újrahasznosított alapanyagból készülő csomagolást használnak. A keletkező hulladékok jelentős része szintén anyagában hasznosul később: papírtőrlő, zacskó, kartondoboz lesz belőle.

CÉL AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁS FOLYAMATOS NÖVELÉSE

Jelenleg az éttermekben keletkező hulladék már több, mint 80%-a kerül hasznosításra, és azon dolgozunk, hogy ezt az arányt folyamatosan növeljük.

SZEMLÉLETFORMÁLÁS

Minden kollégánk rendszeresen részt vesz környezetvédelmi oktatáson.

A vállalat környezetvédelmi tevékenységét a vendégei felé is kommunikálja.