Közösségi szerepvállalás

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Magyar Tagozata

1974 óta támogat családokat világszerte a nemzetközi Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány (www.rmhc.org). Az egyes országokban működő helyi szervezetek mindenhol a közösség igényeihez, szükségleteihez igazodó programokkal segítenek a rászoruló családoknak. 1994-ben alakult meg a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Magyar Tagozata azzal a céllal, hogy a nemzetközi programhoz kapcsolódva hazánkban is a beteg gyermekeket nevelő családok segítségére legyen a betegség nehéz időszakaiban. 1999-ben Budapesten nyílt meg az első hazai Ronald McDonald Ház, amely jelenleg 20 apartmannal áll a családok rendelkezésére. 2004-ben Miskolcon nyílt meg a második hazai Ronald McDonald Ház, amely 12 apartmanban biztosít átmeneti otthont a kis betegeknek és szüleiknek. 2016-ban a Pécsi Gyermekklinika területén két Ronald családi szobát adtunk át, melyben 4 gyermek tartózkodhat a szülővel együtt a kezelés alatt.

A két Ronald ház szolgáltatásait a családok az Alapítvánnyal szorosan együttműködő egészségügyi intézmények ajánlásai alapján vehetik igénybe, teljesen térítésmentesen. A két házban eddig több mint 10 000 család talált otthonra, távol az otthontól. A Ronald McDonald nevét viselő apartmanházakban a beteg gyermekek a kórházi gyógykezelések idején édesanyjukkal, vagy édesapjukkal, testvéreikkel együtt lakhatnak, így nem kell mindennap megerőltető utat megtenniük, vagy ami még rosszabb, elszakadni családjuktól, és szeretteik támogató közelségét nélkülözve kórházi körülmények között eltölteni heteket, sokszor hónapokat.

Tudj meg többet a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványról!

Nézz körül a Ronald Házakban

A Ronald Házakban a szülők beteg gyermekeik közelében lehetnek a kórházi kezelés alatt. Te is segíthetsz, mert minden Happy Meal® menü árából 5 Ft támogatást ajánlunk fel részükre!

Körülnézek

BringaMánia® program

2010-ben indítottuk el a McDonald’s BringaMánia Programot a bringázás népszerűsítésére, mely hozzájárul a fenntartható városi közlekedéshez, a kiegyensúlyozott életmódhoz és a tartalmas családi, baráti programokhoz.

A Program során számos bringás eseményt szerveztünk és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország legnagyobb vezetett bringatúrájának, a McDonald’s Tour de Balatonnak névadó szponzorai lehetünk. Rendezvényeinken a résztvevők a megtett összes kilométerrel már 25x megkerülték volna a Földet!

A BringaMánia program Facebook oldalán számos hasznos tippel és tanáccsal segítjük a városi bringásokat és a kirándulókat egyaránt, és fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonságra is.

Látogass el a Bringamánia Facebook oldalára és várunk sok szeretettel rendezvényeinken!