Közösségi szerepvállalás

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Magyar Tagozata

1974 óta támogat családokat világszerte a nemzetközi Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány (www.rmhc.org). Az egyes országokban működő helyi szervezetek mindenhol a közösség igényeihez, szükségleteihez igazodó programokkal segítenek a rászoruló családoknak. 1994-ben alakult meg a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Magyar Tagozata azzal a céllal, hogy a nemzetközi programhoz kapcsolódva hazánkban is a beteg gyermekeket nevelő családok segítségére legyen a betegség nehéz időszakaiban. 1999-ben Budapesten nyílt meg az első hazai Ronald McDonald Ház, amely jelenleg 20 apartmannal áll a családok rendelkezésére. 2004-ben Miskolcon nyílt meg a második hazai Ronald McDonald Ház, amely 12 apartmanban biztosít átmeneti otthont a kis betegeknek és szüleiknek. 2016-ban a Pécsi Gyermekklinika területén két Ronald családi szobát adtunk át, melyben 4 gyermek tartózkodhat a szülővel együtt a kezelés alatt.

A két Ronald ház szolgáltatásait a családok az Alapítvánnyal szorosan együttműködő egészségügyi intézmények ajánlásai alapján vehetik igénybe, teljesen térítésmentesen. A két házban eddig több mint 8000 család talált otthonra, távol az otthontól. A Ronald McDonald nevét viselő apartmanházakban a beteg gyermekek a kórházi gyógykezelések idején édesanyjukkal, vagy édesapjukkal, testvéreikkel együtt lakhatnak, így nem kell mindennap megerőltető utat megtenniük, vagy ami még rosszabb, elszakadni családjuktól, és szeretteik támogató közelségét nélkülözve kórházi körülmények között eltölteni heteket, sokszor hónapokat.

Tudj meg többet a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványról!

Nézz körül a Ronald Házakban

A Ronald Házakban a szülők beteg gyermekeik közelében lehetnek a kórházi kezelés alatt. Te is segíthetsz, mert minden Happy Meal® menü árából 5 Ft támogatást ajánlunk fel részükre!

Körülnézek

Bringamánia program és biciklis app

Mostantól könnyebben manőverezhetnek Budapesten a bringások: a McDonald’s feltérképezte a főváros kerékpáros útvonalait, és egyetlen mobilalkalmazásba sűrítette mindazt, amire egy biciklisnek a gyors tájékozódáshoz szüksége lehet. A BringaMánia app elsősorban a nagyvárosi forgalommal még csak most ismerkedő kezdők számára jelent hasznos segítséget, de a haladó bringásoknak is tartogat izgalmas funkciókat. A térképnavigáció együtt bővül a felhasználók körével, hiszen az alkalmazást a közösség visszajelzései alapján folyamatosan fejlesztik.

34 bringás rendezvény, 73 000 résztvevő, több mint 1,5 millió kilométer és több 10 ezer Facebook rajongó: ez a mérlege a 2010-ben indult McDonald’s BringaMánia programnak, melyet ma már az ország egyik legnagyobb biciklis eseménysorozataként tartanak számon. A bringás közösség most újabb segítséget kapott, hogy könnyebb és biztonságosabb legyen a tekerés az utakon: már letölthető a McDonald’s ingyenes applikációját, mellyel bárki egyszerűen, gyorsan megtervezheti a számára legideálisabb útvonalat a fővárosban – legyen kezdő, haladó vagy profi biciklis.

Látogass el a Bringamánia Facebook oldalára!

Töltsd le a Bringamánia alkalmazást!