Franchise program

​​A McDonald’s-ról talán kevesen tudják, hogy mi vagyunk az első hazai franchise hálózat megalkotója és egyben a hazai Franchise Szövetség alapító tagja.

Mi a Franchise program?

A McDonald’s-ról talán kevesen tudják, hogy az első hazai franchise hálózat létrehozói és egyben a hazai Franchise Szövetség alapító tagjai vagyunk. Az első franchise rendszerben működő éttermünket nem sokkal a magyarországi megjelenésünk után, 1990-ben, Kispesten nyitottuk meg. Jelenleg hazai éttermeink több mint felét franchise partneri körünk, 20 helyi kis-és középvállalkozás üzemelteti országszerte.

Sikerünk arra az alapelvre épül, hogy ha a világ bármely pontján valaki betér egy McDonald’s-ba, mindenhol ugyanazzal a megbízható, magas minőséggel, barátságos kiszolgálással és tisztasággal találkozzon, egyúttal a kínálat és a kiszolgálás tükrözze a helyi vendég igényeket. A franchise üzemeltetésű éttermekben franchise partnereink a McDonald’s sztenderdeknek megfelelő üzemeltetés mellett saját vállalkozói tapasztalataikat és kezdeményezőkészségüket hasznosítva, önállóan döntenek a helyi promóciókról a humán erőforrás kérdésekről, és a közösségi tevékenységekről.

Ki az ideális franchise partnerünk?

Amikor szerződést kötünk egy új franchise partnerünkkel, mindig a tapasztalatainkra hagyatkozunk, melyeket az elmúlt majdnem 60 évben világszerte szereztünk. A kezdetek óta olyan partnert választunk ki, aki elkötelezett a McDonald’s éttermének működtetése iránt, és felelősen irányítja a hozzá tartozó egységeket az év minden napján. Ismeri az összes munkafolyamatot, emellett a helyi közösség életében is személyesen részt vesz, így erősítve a McDonald’s márkát.

Többek között ezért is tudtunk egy olyan lelkes, innovációra nyitott, de mégis egységes csapatot építeni, akikkel közösen a legmerészebb céljainkat is meg tudtuk valósítani.

Franchise partnereink egy 9-12 hónapos éttermi és vezetői tréning során bizonyítják rátermettségüket, elkötelezettségüket, és partnerré válásuk után is napi szinten aktív részesei az étteremben folyó munkának.

Partnerünknek nem szükséges megfelelő üzlethelyiséggel rendelkeznie, az éttermek helyszínét ugyanis minden esetben mi jelöljük ki, és adjuk át használatra a franchise átvevőnek, alapesetben 20 évre. Az étterem működtetéséhez szükséges gépek, eszközök beszerzése a franchise átvevő feladata. A beszerzések akár a gépekről, akár az alapanyagokról van szó, minden esetben az általunk kiválasztott, minősített beszállítóktól történnek.

Az egységes termékkínálat mellett az országos marketing stratégiát is központilag határozzuk meg, emellett azonban minden franchise partnerünk szabad kezet kap, hogy saját maga alakíthassa ki a helyi közönséget megszólító marketing tevékenységét.

Franchise partnereink

Étterem hálózatunk a franchise rendszer megalkotójaként és a világ legnagyobb franchise vállalkozásaként ismert.

A közel 100 hazai McDonald’s éttermünket jelentős részben franchise rendszerben működő helyi kis- és középvállalkozások működtetik.

Vállalatunk jó hírnevét a három legfontosabb területen – minőség, kiszolgálás, tisztaság– támasztott szigorú követelmények alapozták meg, így ezek betartására a franchise rendszerben működő éttermeinkben is kiemelten odafigyelünk.

A folyamatos, támogató jellegű felügyelet mellett a franchise partnerek szabad kezet kapnak abban, hogy éttermüket az adott körülmények és a helyi piaci igények ismeretében egyénileg alakíthassák ki.

Közös a felelősségünk, közös a felelősségvállalásunk, partnereinkkel kölcsönösen számíthatunk egymásra. Ennek a bizalomnak köszönhetően legtöbb partnerünk nem egy, hanem kettő vagy akár több éttermet is üzemeltet.

Golden Arch Award

A Golden Arch Award a McDonald’s „Oscar-díja”, a legnagyobb elismerés, amellyel a legkiemelkedőbb franchise partnereinket jutalmazzuk.

A kitüntetést az egész világon csak azok a legkiemelkedőbb partnerek nyerhetik el, aki folyamatosan magas színvonalon működtetik éttermeiket, példamutatóan bánnak munkatársaikkal, és tevékenyen támogatják a közösségüket.

2004-ben Cserháti Gabriellát, debreceni franchise partnerünket köszönthettük első magyar díjazottként. Kecskeméti franchise partnerünk, Héjja János 2006-ban vihette haza ugyanezt a nagy presztízsű díjat. Harmadik alkalommal 2014-ben, éppen 10 évvel az első hazai Golden Arch Award után Szabó Gabriella, nyíregyházi franchise partnerünk érdemelte ki ezt a rangos elismerést.

A partnereink által vezetett éttermek az elmúlt években folyamatosan a legmagasabb szintet érték el a McDonald’s szigorú minősítő rendszerében.

Ezzel az ő sikerük a mi sikerünk is, és ez az egymásrautaltság és együttműködés erősíti továbbra a McDonald’s hálózatát világszerte.

A McDonald's története

Az 1950-es évek elején egy voltunk az Egyesült Államokban születő gyorskiszolgáló éttermek közül. Azóta alapjaiban értelmeztük újra a vendéglátást, és ma mi vagyunk Európa legnagyobb étteremlánca.

Elolvasom a történetet

Ray Kroc története

Étterem hálózatunk alapítója, mindössze három évtized alatt az Egyesült Államok egyik legnagyobb üzleti legendájává vált. Újraértelmezte és megreformálta a vendéglátóipart, véghezvitte azokat a célokat, ami senki másnak nem sikerült a gyorséttermek vezetői közül.

Elolvasom a történetet

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb