Mekilexikon

Magyarország kérdez. Mi pedig válaszolunk - mindenre, amit a vendégeink tudni szeretnének az ételeinkről.

Összesen 11 kérdés
 • Melyik volt a legelső szendvicsetek?

  A McDonald's történetében 1968-ban készült el az első szendvics, amelyet Jim Deligatti, a McDonald's hálózat egyik franchise partnere alkotott meg. Ez az emeletes hamburger nem más, mint a BigMac, mely azóta a világ legnépszerűbb szendvicsévé vált.

 • A McNuggets a csirke melyik részéből készül? És hogyan?

  A Chicken McNuggets készítéséhez csirkemell filét használunk, amelyet darálás, formázás és panírozás után olajban sütünk ki.

 • Miből és hogyan készül a marhahúspogácsa?

  Marhahúspogácsánk 100% darált marhahúsból készül, csak a sütés után fűszerezzük egy csipetnyi sóval és borssal.

 • Mennyire egészségesek a McDonald's ételei?

  Mint minden táplálék, a McDonald’s termékei is részei lehetnek egy változatos, kiegyensúlyozott étrendnek. Kínálatunk kialakításánál törekszünk arra, hogy minél többféle vásárlói igényt ki tudjunk elégíteni, és mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő termékeket. Hogy ez kinek melyik terméket jelenti, az persze sok tényezőtől függ, többek között ilyenek a nem, a kor, az életmód, fizikai aktivitás szintje, esetleg speciális diétás igények, vagy egészségi állapot. Ezért is fontos, hogy a vásárlás során mindenki maga döntse el, hogy mikor, melyik termékünket választja a kínálatból. Mi a választék biztosítása mellett azzal tudunk ehhez hozzájárulni, hogy ételeink tápértékéről és allergén összetevőiről több helyen (a tálcabetéteken és a honlapon) is részletes tájékoztatást adunk.

 • Mi van a Big Mac szószban?

  Mindenki nagy kedvence és mindenki kíváncsi rá! Íme az összetétel: majonéz alapú szósz mustárral és édes uborkakockával fűszerezve.

 • Hogyan készül a sajtburger?

  A méltán népszerű sajtburgerünk receptje a következő: a megpirított zsemlébe ketchupot és mustárt adagolunk szósz nyomóból, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és az egy szelet savanyú uborkát. Az utolsó előtti lépés egy szelet cheddar sajt. Végül jön a 100% marhahús, amihez csak egy csipet sót és borsot adunk.

 • Olvastam a csirke mintagazdaságokról. Hogy néz ki valójában?

 • Miért néz ki a burger másként valóságban, mint a képen?

  A hirdetésekben szereplő szendvicsek és a valóságban kiszolgált szendvicsek ugyanazok, hiszen pontosan ugyanazokat az alapanyagokat és összetevőket, azonos mennyiségben és azonos arányban tartalmazzák. Ez nagyon fontos, hiszen a kép célja, hogy arra pillantva a vendég tudja, miből áll a szendvics. Ami mégis más, az a megjelenítés, hiszen a tájékoztatás érdekében a képen olyan összetevőket is láthatóvá kell tennünk, amelyek egyébként a szendvics belsejében helyezkednek el. Például az uborka szelet, vagy a szószok, amelyek a fotókon mindig kívül a salátalevélen vannak, hogy Te lásd őket. Természetesen törekszünk arra, hogy a termékeket előnyösen bemutató, ízléses képek készüljenek, jó megvilágítással, szép háttérrel, esetleg az ízvilágot hangsúlyozó kiegészítőkkel.

 • A sült krumplitok mirelitből készül?

  Magyarországon az "Innovator" fajtát használjuk fel a sült burgonya készítéséhez. A burgonyát betakarítás után nagy nyomású gőz alatt a héjat eltávolítják. Aztán következik a minőségi válogatás.Víznyomással a burgonya keresztül áramlik egy úgynevezett víz késen, ami csíkokra vágja, - ez egy csőben, zárt rendszerben zajlik. Automatikusan eltávolítják a hibás szálakat, majd következik a blansírozás és szárazanyag tartalom beállítása. Ezután megszárítják és beállítják a nedvességtartalmat. A következő lépés, hogy elősütik a burgonyát repce –és napraforgóolaj keverékében. Majd gyorsfagyasztják -39°C fokon. Fagyasztva zacskóba csomagolják, a nyomonkövethetőség miatt kap rá egy jelzést, végül kartonokban fagyasztva tárolják -23°C fokon és eljut az éttermekbe.

 • Honnan szerzitek be a tojást amit a tojásos termékekhez használtok fel?

  Kérjük, tekintsd meg a csatolt kisfilmet, amiből sok hasznos információt tudhatsz meg! Honnan szerzitek be a tojást amit a tojásos termékekhez használtok fel?

 • Mi van a Mekis zsemlében?