Mekilexikon

Magyarország kérdez. Mi pedig válaszolunk - mindenre, amit a vendégeink tudni szeretnének az ételeinkről.

 • Honnan szerzitek be a tojást amit a tojásos termékekhez használtok fel?

  A tojás a szigetcsépi Caprivous-tól érkezik hozzánk. A tojás útja ebben a videóban látható:

 • Miből készül a McChicken® szósz?

  A szósz összetevői: víz, növényi olaj, mustár (víz, ecet, mustármag, cukor, só), ecet, cukor, módosított keményítő, só, tejfehérje, tojáspor, tejsav, xantán, Béta- karotin.

 • Igaz, hogy titkos a Big Mac® szósz receptje?

  Még egy legenda, amit meg tudunk cáfolni :) Máris mutatjuk az összetevőket: víz, növényi olaj, uborka (uborka, cukor, ecet, só, sűrítőanyag: xantán, természetes aroma (szegfűszeg, fahéj), kalcium-klorid), ecet, mustár (víz, ecet, mustármag, só, fűszerek (mustárliszt, fokhagyma, fehérbors)), cukor, tojássárgája, módosított keményítő: E1422, mustárliszt, só, sűrítőanyag: E 415, tartósítószer: E202, hagymaolaj, paprika kivonat.

 • Sajnálattal tapasztaltam, hogy megszűnt reggelire a tojásrántotta. Pedig nagyon jó volt főleg baconnel. Visszahoznátok?

  Kínálatunkat igyekszünk mindig megújítani és kevésbé népszerű termékeink helyére újakat berakni. A reggeli ajánlatunk frissítésekor is erre törekedtünk, ezért került be a sajtburger, amit sokan kértek tőlünk.

 • Minden hamburger zsemle tésztája tartalmaz laktózt vagy tojást?

  Zsemléink tojás és tej felhasználása nélkül készülnek, összetevői csupán liszt, víz, cukor, élesztő, olaj, só és lisztjavító.

 • Mely alapanyagok származnak Magyarországról? A hazai termelőktől származó alapanyagokat más országban is használják?

  Íme néhány alapanyag – a teljesség igénye nélkül- amely magyarországi termelők munkáját dicséri: Csongrád megyéből szerezzük be a salátát az év egy részében. Salátájuk eljut Németországba, Ausztriába, Romániába, Lengyelországba, Csehországba és Szlovákiába is. A paradicsomot áprilistól novemberig többnyire Szentesről vásároljuk. Ezeket a paradicsomokat fogyaszthatják még Szlovéniában, Ausztriában, Romániában, Lengyelországban, alkalmanként még Olaszországban is az ottani Mekik látogatói. Tojásokat már több, mint 10 éve Szigetcsépről is vásárolunk, és most már a román McDonald's-ba is kerülnek ezekből a tojásokból. Szeged környékéről mi is, és a környező országok Mekijei is vásárolnak vöröshagymát. A magyar tulajdonú Univer szállítja szószainak döntő többségét, cukrot, sót, borsot és citromlevet is. A csirkehús zöme is hazai beszállítóktól érkezik, akik több más európai országba is szállítanak. Szintén itthonról vásároljuk a natúr joghurtot és a panírozott sajtfalatokat.

  A hazai beszállítóinkról az alábbi linkre kattintva olvashatsz még többet:

  https://www.mcdonalds.hu/rolunk/fenntarthatosag/alapanyagaink/hazai-partnereink.pdf

 • Salátán és a sült krumpli kívül van vegán ételetek? Ha jól olvastam a bucikban nincs tojás és tej sem?

  Táplálkozási tanácsadásra nem vállalkozhatunk, így javasolt orvossal, dietetikussal konzultálni és mindezek mellett ajánljuk alaptermékeink összetevőinek áttanulmányozását.