Mekilexikon

Magyarország kérdez. Mi pedig válaszolunk - mindenre, amit a vendégeink tudni szeretnének az ételeinkről.

 • Igaz, hogy titkos a Big Mac® szósz receptje?

  Még egy legenda, amit meg tudunk cáfolni :) Máris mutatjuk az összetevőket: víz, növényi olaj, uborka (uborka, cukor, ecet, só, sűrítőanyag: xantán, természetes aroma (szegfűszeg, fahéj), kalcium-klorid), ecet, mustár (víz, ecet, mustármag, só, fűszerek (mustárliszt, fokhagyma, fehérbors)), cukor, tojássárgája, módosított keményítő: E1422, mustárliszt, só, sűrítőanyag: E 415, tartósítószer: E202, hagymaolaj, paprika kivonat.

 • Miért néz ki a burger másként valóságban, mint a képen?

  A hirdetésekben szereplő szendvicsek és a valóságban kiszolgált szendvicsek ugyanazok, hiszen pontosan ugyanazokat az alapanyagokat és összetevőket, azonos mennyiségben és azonos arányban tartalmazzák. Ez nagyon fontos, hiszen a kép célja, hogy arra pillantva a vendég tudja, miből áll a szendvics. Ami mégis más, az a megjelenítés, hiszen a tájékoztatás érdekében a képen olyan összetevőket is láthatóvá kell tennünk, amelyek egyébként a szendvics belsejében helyezkednek el. Például az uborka szelet, vagy a szószok, amelyek a fotókon mindig kívül a salátalevélen vannak, hogy Te lásd őket. Természetesen törekszünk arra, hogy a termékeket előnyösen bemutató, ízléses képek készüljenek, jó megvilágítással, szép háttérrel, esetleg az ízvilágot hangsúlyozó kiegészítőkkel.

 • Tudok-e egyedi burgert kérni az éttermeitekben (pl.: uborka helyett paprika stb.)

  Egyelőre nincs arra lehetőség, hogy egyedi szendvicseket állítsanak össze vendégeink. Ettől függetlenül a kreativitását kiélheti bárki. Több szendvics vásárlása után akár egy teljesen új termék is összerakható. :)

 • Mitől van olyan egyedi íze az uborkának?

  Az uborka egyedi ízét a kapor és a kurkuma adja.

 • Mi van a Big Mac® szószban?

  Főbb összetevők: majonéz alapú szósz mustárral és édes uborkakockával fűszerezve.