Minőség

Hiszünk abban, hogy termékeink határoznak meg bennünket, ezért étel- és italkínálatunkat úgy alakítottuk ki, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás részét képezzék.

Kínálatunk összeállításánál kiemelt figyelmet fordítunk a minőségi összetevők kiválasztására.

Sült krumplinkban, marha- és sertéshús pogácsáinkban, formázott csirkehúsos és halas termékeinkben, zsemléinkben
  • NEM használunk tartósítószert
  • NEM használunk mesterséges színezéket
  • NEM használunk mesterséges aromákat
Azokban a termékeinkben, ahol alkalmazásuk indokolt,
  • Adalékanyagot csak a technológiailag szükséges minimum mennyiségben használunk
  • Tartósítószert csak a technológiailag szükséges minimum mennyiségben használunk
Semmilyen termékünkben
  • NEM használunk nátrium glutamátot

Étel- és italkínálatunkat folyamatosan a vendégeink igényeihez alkalmazkodva fejlesztjük

  • Gyümölcs
  • Zöldségfélék
  • Zsírszegény tejtermékek
  • Allergének
  • Só/Nátrium
  • Cukor
  • Telített Zsír
  • Energia (kcal)

Speciális táplálkozási igényeket kielégítő termékek

Laktózmentes
Laktózmentes

Az alapanyagok 1/3–a hazai beszállítóktól érkezik

Hazai alapanyagok

Paradicsom
Saláta
Szárított Hagyma
Ketchup
Majonéz
Big Mac® Szósz
Csirkehús
Méz
Tojás

Fenntartható alapanyagok

Kávé
Kávé
Hal
Hal

Fenntartható alapanyagok előállításán és további fenntartható alapanyagok beszerzésén dolgozunk


Minőségbiztosítási program a folyamatos fejlődésért


Minőség és élelmiszerbiztonság a gyártási ciklus elejétől: az alapoktól, vagyis már az alapanyagokat előállító gazdaságtól kezdve szabályozzuk az élelmiszerbiztonságot és a minőséget, valamint támogatjuk a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok alkalmazását. Követelményeink teljesülését minden szinten, így minden egyes gazdaságban, vágóhídon, termelőhelyen, az elosztó központunkban és az éttermeinkben is rendszeres auditokkal ellenőrizzük.

A fenntarthatóságot Gazdaságos, Környezettudatos és Etikus gyakorlatok alkalmazásával biztosítjuk: az általunk megfogalmazott MAAP követelményrendszer segíti a termelőket abban, hogy gazdaságaikban folyamatosan biztosítsák a magas minőséget, fejlesszék az élelmiszerbiztonságot, valamint a környezeti szempontból fenntartható és etikus mezőgazdasági termelési módszereket.


Teljes nyomonkövethetőség


Az ellátási láncunk minden pontján biztosított a részünkre szállított alapanyagok, termékek dokumentált visszakereshetősége, előállítási helyük, idejük és körülményeik utólagos ellenőrzése.


A MAAP szabvány 6 irányelve


  • 1. Környezetirányítási rendszerek

    A McDonald’s-nál elvárjuk és támogatjuk a környezetileg és ökológiailag fenntartható élelmiszertermelési gyakorlatokat, amelyek védik a környezetet, megóvják a természeti erőforrásokat, előmozdítják a megújuló energiaforrások használatát, fenntartják a biodiverzitást és támogatják azokat a földművelési és állattenyésztési gyakorlatokat, amelyek segítik a vidék arculatának megőrzését.

  • 2. Jó mezőgazdasági gyakorlatok (GAP)

    Ösztönözzük az olyan fenntartható, rugalmas és versenyképes gyakorlatokat, amelyek többek között független szervezetek által auditált termelési programokkal, a munkavédelem, munkaegészségügy és munkajogra vonatkozó szabályok szigorú betartásával, valamint a foglalkoztatás és oktatatás bővítésével, a helyi infrastruktúra és közszolgáltatások javításán keresztül hozzájárulnak a vidéki társadalom gazdasági fenntarthatóságához.

  • 3. Állatjólét

    Felelősségünknek érezzük, hogy beszállítóink humánusan bánjanak az általuk nevelt állatokkal, biztosítsák azok jó egészségi állapotát és jólétét. Alapítói vagyunk az Európai Állatjóléti Platformnak (EAWP), melynek célja, hogy a gazdaságokban nevelt állatok jólétét növelje az egész ellátási láncban.

  • 4. Állategészségügy

    Megköveteljük, hogy a velünk együttműködő gazdaságokban az állatok megőrizhessék az egészségüket azáltal, hogy kielégítik táplálkozási, mozgási és viselkedési szükségleteiket, nyomonkövethető forrásból származó, biztonságos, tápláló takartmányt kapnak, betegség esetén pedig a legkorszerűbb gyógyszerek biztonságos és felelős alkalmazása biztosított a számukra.

  • 5. Átláthatóság

    Megköveteljük, hogy minden olyan nyersanyag, amelyet McDonald’s termék előállításához használunk fel, legyen visszakövethető egészen a termelőhelyig. Az alapanyagok nyomonkövethetőségét auditálással és helyszíni ellenőrzésekkel biztosítjuk.

  • 6. Genetika

    Nem támogatjuk azokat a növénytermesztési és állattenyésztési gyakorlatokat, amelyek káros hatást gyakorolnak a környezetre, nem biztosítják a megfelelő állatjólétet, vagy megváltoztatják egy állat alaptermészetét és tulajdonságait. Vendégeink aggályait figyelembevéve nem használunk génmódosított alapanyagokat.

Egyenletes minőség és élelmiszerbiztonság

Egyenletes minőség

Ételeinket egységes receptúrák alapján, ellenőrzött összetevőkből, és kizárólag a McDonald's szigorú követelményeinek megfelelő beszállítók által megtermelt és feldolgozott alapanyagokból készítjük.

Burgerek

Beépített élelmiszerbiztonság

Automatizált elkészítési folyamatok
Automatizált elkészítési folyamatok
Időzített kézmosás
Időzített kézmosás

Minőségbiztosítás pillérei

  • Kiváló minőségű, válogatott nyersanyagok minősített gazdáktól
  • Elkötelezett és minősített feldolgozói, beszállítói partnerektől származó alapanyagok
  • Kizárólagos disztribútor, akik nem csak az alapanyag ellátást végzi minden éttermünkbe, hanem az elhasznált sütőolajat és az élelmiszer hulladékot is begyűjti és újrahasznosításra adja át
  • McDonald’s éttermek szigorú üzemeltetési szabványokkal rendelkeznek, melyek garantálják az egyenletes minőséget és biztonságot a világ bármely pontján

Ha a minőséggel, vagy az ételeinkkel kapcsolatban további kérdésed lenne, írj nekünk a Mekilexikon oldalunkon, vagy böngéssz a Mekilexikon videók között!