Minőség
Egy jó burgerhez kiváló alapanyagokra van szükség. Éppen ezért marhahúsos szendvicseink húspogácsáját 100% marhahúsból készítjük.
A marha első negyedéből származó prémium húsrészeket - lapocka, szegy, nyak, oldalas, hasaalja - először kis darabokra vágjuk, majd ledaráljuk. Nem adunk hozzá semmi mást, sem adalékanyagot, sem tartósítószert. A darált húst ezután hűtve, géppel formázzuk, majd -18 fokon fagyasztjuk. Így kerül az éttermekbe. Az éttermekben sütőlapon készre sütött húspogácsát egy csipetnyi sóval és borssal ízesítjük.

A Chicken McNuggets® 100% csirkemellfiléből és kizárólag természetes összetevőkből készül.
A Chicken McNuggets®-hez használt filézett csirkemellet hazai beszállítónktól, a Master Good csoporttól szerezzük be. Ahhoz, hogy a csirkemell jól formázható legyen, ledaráljuk. A ledarált húst sóval, borssal és zellerrel fűszerezzük, majd formázógép segítségével a jól ismert McNuggets® formákra alakítjuk. A formázott csirkehúst ezután élelmiszerbiztonsági okokból hőkezeljük. A hőkezelt falatkák egy búza- és kukoricalisztből, keményítőből, sütőporból, növényi olajból és fűszerekből álló, ún. tempura panírt kapnak, amitől kívül ropogósak, belül zamatosak lesznek. A panírozott, elősütött McNuggets®-eket -18C° alatti hőmérsékleten lefagyasztjuk, s fagyasztott állapotban szállítjuk az éttermekbe, ahol magas olajsavtartalmú repce- és napraforgóolaj keverékében sütjük ki.
A Mekis sült krumpli elkészítéséhez Innovátor fajtájú burgonyát használunk fel, ami akár 25 cm nagyságúra is megnőhet. Ettől olyan hosszúak a válogatott, szeletelt egész burgonyából készülő sült krumpli hasábjai.
A gondosan betakarított Innovátor burgonyát válogatjuk, megmossuk, majd magas nyomású gőz segítségével a héját eltávolítjuk. A megtisztított burgonyát egy speciális vágógéppel hasábokra vágjuk. Újabb ellenőrzést követően a hasábokat blansírozzuk, azaz forró gőzben előfőzzük, hogy az éttermekben mindig azonos feltételekkel legyen süthető. A blansírozás során adjuk hozzá a dextrózt (szőlőcukor) és a stabilizátort, ami azért szükséges, hogy biztosítsa a burgonya egységes megjelenését, állagát. A hasábokat megszárítjuk, majd magas olajsavtartalmú repce- és napraforgóolaj keverékében elősütjük. Az elősütött burgonyát ezután -39 C° hőmérsékleten lefagyasztjuk, így szállítjuk az éttermekbe, ahol szintén repce- és napraforgóolaj keverékében sütjük készre. A krumplit sütés után megsózzuk.
Kínálatunk összeállításánál kiemelt figyelmet fordítunk a minőségi összetevők kiválasztására.
Sült krumplinkban, marha- és sertéshús pogácsáinkban, formázott csirkehúsos és halas termékeinkben, zsemléinkben
Azokban a termékeinkben, ahol alkalmazásuk indokolt,
Semmilyen termékünkben
Táplálkozás
ElrejtésSpeciális táplálkozási igényeket kielégítő termékek

Alapanyag beszerzés
ElrejtésAz alapanyagok 1/3–a hazai beszállítóktól érkezik
Hazai alapanyagok





Fenntartható alapanyagok előállításán és további fenntartható alapanyagok beszerzésén dolgozunk

Minőségbiztosítási program a folyamatos fejlődésért

Minőség és élelmiszerbiztonság a gyártási ciklus elejétől: az alapoktól, vagyis már az alapanyagokat előállító gazdaságtól kezdve szabályozzuk az élelmiszerbiztonságot és a minőséget, valamint támogatjuk a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok alkalmazását. Követelményeink teljesülését minden szinten, így minden egyes gazdaságban, vágóhídon, termelőhelyen, az elosztó központunkban és az éttermeinkben is rendszeres auditokkal ellenőrizzük.
A fenntarthatóságot Gazdaságos, Környezettudatos és Etikus gyakorlatok alkalmazásával biztosítjuk: az általunk megfogalmazott MAAP követelményrendszer segíti a termelőket abban, hogy gazdaságaikban folyamatosan biztosítsák a magas minőséget, fejlesszék az élelmiszerbiztonságot, valamint a környezeti szempontból fenntartható és etikus mezőgazdasági termelési módszereket.
Teljes nyomonkövethetőség
Az ellátási láncunk minden pontján biztosított a részünkre szállított alapanyagok, termékek dokumentált visszakereshetősége, előállítási helyük, idejük és körülményeik utólagos ellenőrzése.
A MAAP szabvány 6 irányelve
Ételkészítés
ElrejtésEgyenletes minőség és élelmiszerbiztonság
Egyenletes minőség
Ételeinket egységes receptúrák alapján, ellenőrzött összetevőkből, és kizárólag a McDonald's szigorú követelményeinek megfelelő beszállítók által megtermelt és feldolgozott alapanyagokból készítjük.


Beépített élelmiszerbiztonság


Minőségbiztosítás pillérei
- Kiváló minőségű, válogatott nyersanyagok minősített gazdáktól
- Elkötelezett és minősített feldolgozói, beszállítói partnerektől származó alapanyagok
- Kizárólagos disztribútor, akik nemcsak az alapanyag ellátást végzi minden éttermünkbe, hanem az elhasznált sütőolajat és az élelmiszer hulladékot is begyűjti és újrahasznosításra adja át
- McDonald’s éttermek szigorú üzemeltetési szabványokkal rendelkeznek, melyek garantálják az egyenletes minőséget és biztonságot a világ bármely pontján
Ha a minőséggel, vagy az ételeinkkel kapcsolatban további kérdésed lenne, írj nekünk a Mekilexikon oldalunkon, vagy böngéssz a Mekilexikon videók között!