Minőség

Egy jó burgerhez kiváló alapanyagokra van szükség. Éppen ezért marhahúsos szendvicseink húspogácsáját 100% marhahúsból készítjük.

A marha első negyedéből származó prémium húsrészeket - lapocka, szegy, nyak, oldalas, hasaalja - először kis darabokra vágjuk, majd ledaráljuk. Nem adunk hozzá semmi mást, sem adalékanyagot, sem tartósítószert. A darált húst ezután hűtve, géppel formázzuk, majd -18 fokon fagyasztjuk. Így kerül az éttermekbe. Az éttermekben sütőlapon készre sütött húspogácsát egy csipetnyi sóval és borssal ízesítjük.

A Chicken McNuggets® 100% csirkemellfiléből és kizárólag természetes összetevőkből készül.

A Chicken McNuggets®-hez használt filézett csirkemellet hazai beszállítónktól, a Master Good csoporttól szerezzük be. Ahhoz, hogy a csirkemell jól formázható legyen, ledaráljuk. A ledarált húst sóval, borssal és zellerrel fűszerezzük, majd formázógép segítségével a jól ismert McNuggets® formákra alakítjuk. A formázott csirkehúst ezután élelmiszerbiztonsági okokból hőkezeljük. A hőkezelt falatkák egy búza- és kukoricalisztből, keményítőből, sütőporból, növényi olajból és fűszerekből álló, ún. tempura panírt kapnak, amitől kívül ropogósak, belül zamatosak lesznek. A panírozott, elősütött McNuggets®-eket -18C° alatti hőmérsékleten lefagyasztjuk, s fagyasztott állapotban szállítjuk az éttermekbe, ahol magas olajsavtartalmú repce- és napraforgóolaj keverékében sütjük ki.

A Mekis sült krumpli elkészítéséhez Innovátor fajtájú burgonyát használunk fel, ami akár 25 cm nagyságúra is megnőhet. Ettől olyan hosszúak a válogatott, szeletelt egész burgonyából készülő sült krumpli hasábjai.

A gondosan betakarított Innovátor burgonyát válogatjuk, megmossuk, majd magas nyomású gőz segítségével a héját eltávolítjuk. A megtisztított burgonyát egy speciális vágógéppel hasábokra vágjuk. Újabb ellenőrzést követően a hasábokat blansírozzuk, azaz forró gőzben előfőzzük, hogy az éttermekben mindig azonos feltételekkel legyen süthető. A blansírozás során adjuk hozzá a dextrózt (szőlőcukor) és a stabilizátort, ami azért szükséges, hogy biztosítsa a burgonya egységes megjelenését, állagát. A hasábokat megszárítjuk, majd magas olajsavtartalmú repce- és napraforgóolaj keverékében elősütjük. Az elősütött burgonyát ezután -39 C° hőmérsékleten lefagyasztjuk, így szállítjuk az éttermekbe, ahol szintén repce- és napraforgóolaj keverékében sütjük készre. A krumplit sütés után megsózzuk.

Kínálatunk összeállításánál kiemelt figyelmet fordítunk a minőségi összetevők kiválasztására.

Sült krumplinkban, marha- és sertéshús pogácsáinkban, formázott csirkehúsos és halas termékeinkben, zsemléinkben
 • NEM használunk tartósítószert
 • NEM használunk mesterséges színezéket
 • NEM használunk mesterséges aromákat
Azokban a termékeinkben, ahol alkalmazásuk indokolt,
 • Adalékanyagot csak a technológiailag szükséges minimum mennyiségben használunk
 • Tartósítószert csak a technológiailag szükséges minimum mennyiségben használunk
Semmilyen termékünkben
 • NEM használunk nátrium-glutamátot

Étel- és italkínálatunkat folyamatosan a vendégeink igényeihez alkalmazkodva fejlesztjük

 • Gyümölcs
 • Zöldségfélék
 • Zsírszegény tejtermékek
 • Allergének
 • Só/Nátrium
 • Cukor
 • Telített Zsír
 • Energia (kcal)

Speciális táplálkozási igényeket kielégítő termékek

Laktózmentes
Laktózmentes

Az alapanyagok 1/3–a hazai beszállítóktól érkezik

Hazai alapanyagok

Paradicsom
Lóczi János, szentesi termelő 20 éve foglalkozik zöldségtermesztéssel. Közel 2 hektáron nevel paradicsomot áprilistól novemberig, de innovatív termelési folyamatainak köszönhetően a téli hónapokban is biztosítani tudja a friss zöldségellátást. A zamatos koktélparadicsom megtalálható a McDonald’s®-ban kapható salátákban.

megnézem a Mekilexikon videókat

Saláta
Becsey Zoltán és Becsey-Sári Anita a Csongrád megyei Balástyán tevékenykedő zöldségtermelőként leginkább jégsalátát, kisebb mennyiségben római salátát, piros és zöld lollo salátát, illetve radicchio salátát termesztenek. A friss, ropogós salátalevelek megtalálhatóak a McDonald’s® salátás termékeiben és a szendvicsekben.

megnézem a Mekilexikon videókat

Szárított Hagyma
Bondár Imre 1995 óta foglalkozik Szegeden vöröshagyma-termesztéssel. Imre gondosan válogatott vöröshagymái szárított és szeletelt formában is megtalálhatóak a McDonald’s®-ban kapható ikonikus szendvicsekben: a Big Mac®-ben és McRoyal®-ban is.

megnézem a Mekilexikon videókat

Méz
Márton János közel 30 éve foglalkozik méhészkedéssel. a Heves megyében található aldebrői gazdaságából már 11 éve szállít mézet a McDonald’s® részére. Az aranyló méz a McCafé®-ban és a McDonald’s®-ban kapható forró italokhoz, teákhoz és kávékhoz kérhető.

megnézem a Mekilexikon videókat

Tojás
Dr. Németh Zoltán és fia, ifj. Németh Zoltán Pest megyében található szigetcsépi vállalkozásában a termelést szigorú minőségbiztosítási rendszerek és a McDonald’s® szakemberei felügyelik. A McDonald’s® 2008 óta kizárólag fertőtlenített héjú mélyalmos tojást használ fel a reggeli kínálatban kapható tojásos McMuffin®-ok elkészítéséhez és a saláták egy részéhez.

megnézem a Mekilexikon videókat

Fenntartható alapanyagok

Kávé
Kávé
Hal
Hal

Fenntartható alapanyagok előállításán és további fenntartható alapanyagok beszerzésén dolgozunk


Minőségbiztosítási program a folyamatos fejlődésért


Minőség és élelmiszerbiztonság a gyártási ciklus elejétől: az alapoktól, vagyis már az alapanyagokat előállító gazdaságtól kezdve szabályozzuk az élelmiszerbiztonságot és a minőséget, valamint támogatjuk a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok alkalmazását. Követelményeink teljesülését minden szinten, így minden egyes gazdaságban, vágóhídon, termelőhelyen, az elosztó központunkban és az éttermeinkben is rendszeres auditokkal ellenőrizzük.

A fenntarthatóságot Gazdaságos, Környezettudatos és Etikus gyakorlatok alkalmazásával biztosítjuk: az általunk megfogalmazott MAAP követelményrendszer segíti a termelőket abban, hogy gazdaságaikban folyamatosan biztosítsák a magas minőséget, fejlesszék az élelmiszerbiztonságot, valamint a környezeti szempontból fenntartható és etikus mezőgazdasági termelési módszereket.


Teljes nyomonkövethetőség


Az ellátási láncunk minden pontján biztosított a részünkre szállított alapanyagok, termékek dokumentált visszakereshetősége, előállítási helyük, idejük és körülményeik utólagos ellenőrzése.


A MAAP szabvány 6 irányelve


 • 1. Környezetirányítási rendszerek

  A McDonald’s-nál elvárjuk és támogatjuk a környezetileg és ökológiailag fenntartható élelmiszertermelési gyakorlatokat, amelyek védik a környezetet, megóvják a természeti erőforrásokat, előmozdítják a megújuló energiaforrások használatát, fenntartják a biodiverzitást és támogatják azokat a földművelési és állattenyésztési gyakorlatokat, amelyek segítik a vidék arculatának megőrzését.

 • 2. Jó mezőgazdasági gyakorlatok (GAP)

  Ösztönözzük az olyan fenntartható, rugalmas és versenyképes gyakorlatokat, amelyek többek között független szervezetek által auditált termelési programokkal, a munkavédelem, munkaegészségügy és munkajogra vonatkozó szabályok szigorú betartásával, valamint a foglalkoztatás és oktatatás bővítésével, a helyi infrastruktúra és közszolgáltatások javításán keresztül hozzájárulnak a vidéki társadalom gazdasági fenntarthatóságához.

 • 3. Állatjólét

  Felelősségünknek érezzük, hogy beszállítóink humánusan bánjanak az általuk nevelt állatokkal, biztosítsák azok jó egészségi állapotát és jólétét. Alapítói vagyunk az Európai Állatjóléti Platformnak (EAWP), melynek célja, hogy a gazdaságokban nevelt állatok jólétét növelje az egész ellátási láncban.

 • 4. Állategészségügy

  Megköveteljük, hogy a velünk együttműködő gazdaságokban az állatok megőrizhessék az egészségüket azáltal, hogy kielégítik táplálkozási, mozgási és viselkedési szükségleteiket, nyomonkövethető forrásból származó, biztonságos, tápláló takartmányt kapnak, betegség esetén pedig a legkorszerűbb gyógyszerek biztonságos és felelős alkalmazása biztosított a számukra.

 • 5. Átláthatóság

  Megköveteljük, hogy minden olyan nyersanyag, amelyet McDonald’s termék előállításához használunk fel, legyen visszakövethető egészen a termelőhelyig. Az alapanyagok nyomonkövethetőségét auditálással és helyszíni ellenőrzésekkel biztosítjuk.

 • 6. Genetika

  Nem támogatjuk azokat a növénytermesztési és állattenyésztési gyakorlatokat, amelyek káros hatást gyakorolnak a környezetre, nem biztosítják a megfelelő állatjólétet, vagy megváltoztatják egy állat alaptermészetét és tulajdonságait. Vendégeink aggályait figyelembevéve nem használunk génmódosított alapanyagokat.

Egyenletes minőség és élelmiszerbiztonság

Egyenletes minőség

Ételeinket egységes receptúrák alapján, ellenőrzött összetevőkből, és kizárólag a McDonald's szigorú követelményeinek megfelelő beszállítók által megtermelt és feldolgozott alapanyagokból készítjük.

Burgerek

Beépített élelmiszerbiztonság

Automatizált elkészítési folyamatok
Automatizált elkészítési folyamatok
Időzített kézmosás
Időzített kézmosás

Minőségbiztosítás pillérei

 • Kiváló minőségű, válogatott nyersanyagok minősített gazdáktól
 • Elkötelezett és minősített feldolgozói, beszállítói partnerektől származó alapanyagok
 • Kizárólagos disztribútor, akik nemcsak az alapanyag ellátást végzi minden éttermünkbe, hanem az elhasznált sütőolajat és az élelmiszer hulladékot is begyűjti és újrahasznosításra adja át
 • McDonald’s éttermek szigorú üzemeltetési szabványokkal rendelkeznek, melyek garantálják az egyenletes minőséget és biztonságot a világ bármely pontján

Ha a minőséggel, vagy az ételeinkkel kapcsolatban további kérdésed lenne, írj nekünk a Mekilexikon oldalunkon, vagy böngéssz a Mekilexikon videók között!