Sajtószoba

Összesen 11 cikk

Itthon van a legjobb dolguk a McDonald's csirkéinek

Európában elsőként egy magyarországi vállalat, a MasterGood-csoport baktalórántházai broilertelepe nyerte el a McDonald’s csirkehús-beszállítói között a fenntarthatósági szempontok alapján legkiválóbb termelőknek adott Mintagazdaság minősítést. Az értékelést tartalmazó esettanulmány kiemeli, hogy a MasterGood nem csak a hazai baromfiágazatban, de világviszonylatban is példaértékűnek számító, a legkorszerűbb technológiát alkalmazó beruházása során a gazdaságosság mellett prioritásként kezelte az etikai, az állategészségügyi és állatjóléti, valamint a környezetvédelmi szempontokat.

Új hősökkel folytatódik a McDonald's olvasás-népszerűsítő programja

Idén új elemmel bővül a McDonald’s olvasás-népszerűsítő programja; a nyári szünidő alatt a hálózat kiválasztott éttermeiben meseolvasással és a mesék világát megelevenítő kreatív foglalkozásokkal is várják a legkisebbeket. Az idén 80 éves, Kossuth-díjas, József Attila- és Prima Primissima díjas író, költő Csukás István védnökségével indított program ideje alatt az étteremlánc nagysikerű labirintus-történetének hősei, Dóri és Marci mellett olyan felejthetetlen mesealakokkal is találkozhatunk, mint Pom-pom, Süsü, vagy Mirr-Murr.

Rekord összegű bringás adomány gyűlt össze a budapesti Ronald Ház felújítására

Idén rekord összegű, több mint 3 millió forint adomány gyűlt össze a McDonald's BringaMánia Tour de Balatonon a budapesti Ronald Ház felújítására. Ez a jelentős összeg annak az egyedi bringás mezben tekerő 20 követnek köszönhető, akik személyes közreműködésükkel számos vállalat és magánszemély nagylelkű adományát tudták a jó ügy mellé állítani.

Így mekiztek ti!

„Az év ifjúsági szava” lett a mekizik a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda (Manyszi) idén először meghirdetett szavazásán. A szavazás érdekessége, hogy míg az év szaváról továbbra is a Manyszi nyelvész szakemberei döntöttek, addig az ifjúsági kifejezés megválasztásának jogát átengedték a szavakat a mindennapokban is használó közönségnek. A nyertes kifejezés hazai történetét a szakemberek kicsit mélyebben is megvizsgálták.

Magyar szakember a McDonald's "Oscar-díjasai" között

A legjobb étteremvezetőknek járó Ray Kroc díj után a McDonald’s bejelentette az idei Presidents’ Award díjazottjait is. A vállalati kollégák legjobbjainak járó Presidents’ Award nyertesek szűk csapatába idén Papp Zoltán ellátási hálózatért felelős szenior osztályvezetőt választották be. A vállalathoz több mint 21 éve, friss diplomásként csatlakozó szakember szerint a kollégák, és az általuk teremtett jó légkör miatt számít igazán jó munkahelynek a McDonald's.

Debreceni étteremvezető a világ legjobbjai között

Bódi Panni, az első debreceni autós McDonald’s étterem vezetője nyerte el idén a nemzetközi lánc által világszerte a legjobb étteremvezetőknek adományozott Ray Kroc Díjat. A McDonald’s alapítójáról elnevezett elismerést negyedik alkalommal osztották ki az európai régióban.

Pécsett is könnyebb a gyógyulás együtt

Magyarországon először Pécsett, a Gyermekgyógyászati Klinikán létesített családi szobákat a beteg gyermekek gyógyulását támogató Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány. A hazánkban 21 éve működő Alapítvány és a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika együttműködésében megvalósult szobák négy kisbeteg és az őket kísérő négy szülő részére, a kórházi osztály területén belül biztosítanak elhelyezést a kezelések idejére. A beruházáshoz szükséges 12,5 millió forintot a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány magánszemélyek és vállalatok adományaiból fedezte. Az alapítvány által 11 és 16 éve működtetett budapesti és miskolci Ronald Házak után elkészült és most átadott első hazai Ronald Szobák az alapítvány támogatói tevékenységének új formái.

Mindennapos lett az extra

Holnaptól új hangulattal érkezik a Bacon Clubhouse szendvics a hazai McDonald’s éttermek állandó kínálatába. Az egyedi stílusú megjelenés és összetétel, valamint a karakteresebb csomagolás azoknak a vendégeknek az igényeit kívánja kielégíteni, akik a remek ízeket és a magas minőséget egy kis extrával szeretnék élvezni. A Nyugati téri Meki emeletén pop-up bisztrósarok teremt különleges hangulatot az új hamburgerhez.

A hulladék nem szemét

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet az Európai Unió kezdeményezésére minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a mennyiség csökkentésének, valamint a hulladék újrahasznosításának fontosságára. A McDonald’s az egyetlen olyan hazai vendéglátóipari vállalkozás, amely az éttermeiben keletkező hulladékot teljes körűen szelektálja és újrahasznosítja, ezért örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez.

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

Youtube

További oldalaink