Minden gyerek olvasson!

2012. november 12., hétfő

Az eredetileg Észak-Európából induló kezdeményezéshez idén a magyarországi McDonald's is csatlakozott. Hazánkban novemberben a Happy Meal menüt választók Dorling Kindersley, a világ egyik legnevesebb ismeretterjesztő könyvkiadójának könyveit kapják majd ajándékba. A kiadó "Csodálatos Világ" sorozatának kiadványai izgalmat, szórakozást és nem utolsó sorban könnyen érthető, színes, új ismereteket nyújtanak a gyermekek számára.

Magyarországon - ahogy a világon mindenütt - csökken a könyvek, újságok olvasóközönsége. A KSH adatai szerint a kiadott könyvek példányszáma 1990 óta több mint harmadával csökkent. Az időhiány és a modern életstílus nem kedvez már a szorosan szerkesztett soroknak. A sűrű és állandó impulzusok (televízió, zene, játékkonzolok stb.) a fiatalokat, a gyermekeket még inkább az olvasás hanyagolására sarkallják, miközben köztudott, hogy az olvasás szeretetének a lehető legifjabb korban kell meggyökereznie.

A játékok régóta részét képezik a McDonald's Happy Meal menüinek, a vállalat azonban most úgy látta, hogy befolyását latba vetve segíthet abban is, hogy ez a helyzet - az olvasás hiánya - megváltozzon.

Az étteremlánc akciójában az olvasók hetente változó két könyvből választhatnak az összesen hat részből álló sorozat darabjai közül (Északi- és Déli-Sarkvidék, Föld, Nagymacskák, Csillagok és bolygók, Esőerdők, Óceánok)

A magyarországi Happy Meal könyv-promóció mellett, az év folyamán a McDonald's közel 40 európai országban szervez hasonló programokat, így a vállalat a tervek szerint több mint 32 millió könyvet fog kiosztani a családoknak.

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi & Peters Kft. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.

Noguchi & Peters Kft.,
1093 Budapest, Közraktár utca 30.[email protected]

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb