20 év – 7500 család Többszörös évfordulót ünnepel a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány

2014. október 16., csütörtök

1974-ben Philadelphiában egy leukémiás kislány gyógyulása érdekében fogtak össze jószándékú magánszemélyek és szervezetek, köztük a helyi McDonald’s étterem. Egy elkötelezett gyermekorvos javaslatára megvásároltak és átalakítottak egy házat, hogy a hasonló helyzetben lévő családoknak a kórház közelében biztosítsanak szállást beteg gyermekük kezeléseinek idejére. Ez lett az első Ronald McDonald Ház. Kezdeményezésükből a McDonald’s nemzetközi étteremlánc támogatásával világméretű hálózat nőtt ki, amely ma már 62 országban, 350 Ronald Házban nap, mint nap közel 20 ezer beteg gyermeknek és családjaiknak nyújt segítséget.

Nemcsak a globális alapítvány, de a hazai szervezet is többszörös évfordulót ünnepel idén. Éppen 20 éve, 1994-ben alakult meg a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Magyar Tagozata. az első hazai Ronald McDonald Ház, amely a világon a kétszázadik ilyen létesítmény volt, 15 éve, 1999-ben Budapesten nyílt meg, és ma 20 apartmannal áll a családok rendelkezésére. A második hazai Ronald McDonald Ház 10 éve, 2004-ben Miskolcon nyílt meg, 12 apartmannal. A két hazai Ronald Ház már több mint 7500 családnak segített a legnehezebb időszakban.  Az alapítvány a közeljövőben tervezi olyan speciális kórházi szobák kialakítását is, amelyek az egészségügyi intézményen belül teszik lehetővé, hogy a szülők folyamatosan beteg gyermekeik közelében lehessenek.

Az alapítvány a budapesti és miskolci Ronald Ház éves működési költségét több forrásból fedezi: a McDonald’s éttermekben elhelyezett pénzgyűjtő perselyekből befolyt adományokból, az éttermekben minden ősszel zajló jótékonysági hét bevételeiből, valamint a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. és üzleti  partnerei, beszállítói, valamint más cégek és szervezetek adományaiból. Az idei őszi jótékonysági hét október 18-án, szombaton, a hagyományos McHappy Day rendezvénnyel kezdődik. Az ország számos McDonald’s éttermében hírességek és elkötelezett helyi közszereplők állnak a pult mögé, hogy személyesen buzdítsanak a Házak támogatására. Ebben az időszakban minden megvásárolt adag sültkrumpli árából is 40 forint az Alapítványhoz kerül. Az évfordulókra emlékezve az idei kampányban felelevenítik a Házakhoz kapcsolódó emberi történeteket, betegek, szülők, orvosok és önkéntesek meghatározó emlékeit, és szerepet kapnak a nemzetközi alapítvány 40. évfordulóját ünneplő kampányban használt piros-fehér csíkok is.

A többszörös évfordulóra megújult az Alapítvány weboldala: www.ronaldhaz.hu, és elindult egy Facebook-oldal is: www.facebook.com/Ronaldhaz, hogy virtuális otthont adjon az Alapítvány körül létrejött közösségnek.

Az Alapítványhoz és a McHappy Day-hez kapcsolódó képeket ezen a linken érhetik el: https://www.flickr.com/photos/noguchi/sets/72157648783563661/

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb