A hulladék nem szemét

2015. november 21., szombat

Így hasznosít újra a McDonald’s


Szelektálás és újrahasznosítás
A McDonald’s külön figyelmet szentel arra, hogy a vendégek által a tálcákon hagyott papírpoharakat, dobozokat szelektíven gyűjtsék, majd az így összegyűlt hulladék később újrahasznosításra kerüljön. A csomagolóanyagok esetében a műanyagokat papír alapanyagú csomagolóeszközökkel helyettesítik és döntő részt újrahasznosított alapanyagokat használnak.


Sütőolajból biodízel
A McDonald’s éttermeiben évente 600-700 tonna használt sütőolaj keletkezik, melyet a cég logisztikai partnere szállít el az éttermekből, majd később biodízel gyártás céljára értékesít. A használt sütőolaj üzemanyagként történő felhasználásával megközelítőleg évi 1500 tonna szén-dioxid takarítható meg.


Minőségbiztosítási rendszer és szemléletformálás
A vállalat 2004-ben, a vendéglátóiparban az elsők között vezette be és 11 éve működteti az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszert. A munkavállalók rendszeres környezetvédelmi oktatásban részesülnek, ami segíti, hogy a tudatos hulladékgazdálkodás és újrahasznosítás a működés minden szintjén megvalósuljon.


Cél a folyamatos csökkentés
A hazai McDonald’s 2012-ben dolgozta ki azt az egyedi mérőszámon alapuló rendszert, amellyel évről-évre az éttermi szelektív hulladékgyűjtés hatékonyságát jelentős mértékben tudja növelni. 2012 óta a hulladéklerakóra kerülő hulladékok mennyisége közel harmadával csökkent. Jelenleg az éttermekben keletkező hulladék kevesebb, mint 20%-a kerül lerakóra, több, mint 80%-a újrahasznosul. A vállalat célja, hogy évről-évre folyamatosan csökkentse a lerakóra kerülő hulladék mennyiségét.

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb