Ahogy mi szeretjük: közösségi szendvicsek a McDonald’s-ban

2012. augusztus 16., csütörtök

Az „Én hamburgerem” a McDonald’s online szendvicstervező alkalmazása. Felhasználói a lehetséges szendvics-alapanyagok készletéből alkothattak több százezernyi új hamburgerváltozatot, sokféle méretben, összeállításban és ízesítéssel. A játéknak tétje is van, a legjobb hamburgerek ősszel a McDonald’s éttermekben bizonyíthatnak. A győztes tervezőkre is országos ismertség vár, az éttermekben és egy reklámfilmben is arcukkal népszerűsítik majd a szendvicseket.


A mi hamburgereink
Az interaktív szendvicstervező alkalmazás nyáron egy hónapig fogadta a magyar hamburger-rajongók ötleteit. A tervezőkedv rögtön a magasba csapott, már az első hat napon mintegy 8300 hamburger-terv készült, volt, hogy percenként 12 új szendvicset rögzített a rendszer. Az egyik népszerű szendvicsre percenként 25 szavazat érkezett. A létrehozott több mint 21 ezer tervre végül 280 ezernél is többször voksoltak a rajongók, ezeket a szendvicseket egymásra helyezve a Föld legmagasabb épületénél, a Burdzs Kalifánál két és félszer magasabb oszlopot kapnánk.

A tervezők mintegy 1900 településről kapcsolódtak be a játékba. A legaktívabbak a budapestiek voltak, őket Debrecen és Miskolc követte. A tervezők intenzíven kampányoltak szendvicseikért, az általuk is mozgósított rajongók szavazataikkal dönthették el, melyik 10 szendvics jusson a játék döntőjébe, hogy megméretkezzen a három legjobbnak járó dicsőségért, az éttermekbe kerülésért.


Szendvicsek harca
A mai döntőben élőben készültek el a tervezők eddig csak virtuálisan megalkotott szendvicsei, melyeket szakavatott zsűri kóstolt és értékelt, hogy kiválassza azt a hármat, amelyik sikert arathat az éttermekben. Hét férfi és három hölgy küldte szorítóba szendvicsét, jellegük, ízviláguk a borsos marhahússal, baconnal és magyaros paprikás szósszal operáló tervtől a könnyed grillezett csirkére és mézes szószra építőig ívelt.


A zsűriben a magyar McDonald’s ügyvezető igazgatója, Horváth Ágnes és a három éttermet üzemeltető franchise-partner Héjja János mellett Tóth Gabi, énekes, Szekeres Nóra, műsorvezető, és Nagy Feró, rockzenész kapott helyett. Egy zsűritag, Fábián Viktor a McDonald’s 115 ezres Facebook közösségét képviselte. A zsűri nemcsak a hamburgerek megjelenését és ízét értékelte, hanem a szendvicsek bemutatásának kreatív módját is.


Eredményhirdetés: a kiadóstól a pikánsig
Az ízek, illatok, látványok és érvek megütköztek, míg a zsűri végül kihirdette a három győztest: ősszel a MaMotburger, a McRichi és a RanchMcBeef domboríthat a McDonald’s éttermeiben.
Bár a csirkehúsos McRichi a budapesti Bakai György alkotása, az inspiráció a versenyző kisfiától, Ricsitől származott, aki „mindent szeret, ami ebben a szendvicsben van”, például a panírozott csirkehúst, a cheddar sajtot, a jégsalátát és lilahagymást, és mindezt fokhagymás tejfölös szósszal.

A két másik győztes már a klasszikus marhahúsos irányt képviseli. A MaMotburger alkotója, a tárnoki Dékány Tibor arra törekedett, hogy létrehozza a (szelíd) magyar motorosok (MaMot) hamburgerét, egy szendvicset royal marhahússal, sok hagymával, pannónia sajttal. Tibor vágya, hogy „felfedezik mint hamburgertervező géniuszt”, valóra válhat.
A Ranch McBeef tervezője Takács Bálint közgazdász, akinek az otthoni, baráti főzőversenyek csináltak kedvet a jelentkezéshez. Royal marhahúsra épülő szendvicséhez pepperjack sajt, retro mustár és ranch szósz ad különleges ízeket.
A három győztes nagy reménnyel száll harcba a vendégek kegyeiért, hogy egy őszi promóciós időszakban letaszítsák trónjáról a vendégek örök kedvenceit, a Big Mac-et és a sajtburgert. Coming soon: Magyarország első közösségi szendvicsei és tervezőik hamarosan a McDonald’s-ban.

Az Én hamburgerem Top 10:

http://www.mcdonalds.hu/AzEnHamburgerem/Legjobbak/

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb