Átadták az első hazai Ronald McDonald Családközpontot Debrecenben

2022. április 21., csütörtök

A kórház 170 négyzetméteres, korábban kihasználatlan padlásterében a McDonald’s, az Alapítvány és Klinika szakembereinek több éves tervezési munkája után 2021. őszén kezdődtek meg a munkálatok. A teljes statikai, víz-gáz, fűtés, villamos és építészeti kivitelezésen felül nemcsak egy teljesen új enteriőrt alakítottak ki, de az akadálymentesítés részeként az épület liftjét is egy szinttel feljebb vitték, közvetlenül a padlástérig.

„A McDonald’s márka küldetése, hogy táplálja és támogassa azokat a közösségeket, amelyben működik. Nemcsak szolgáltatásainkkal vagyunk jelen egy-egy városban, hanem a helyi közösség értékes tagja is kívánunk lenni, és támogatójaként aktív szerepet szeretnénk vállalni a város életében. Ezért is hívtuk életre 28 éve a Ronald Mcdonald Gyermeksegély Alapítványt. Büszke vagyok a vállalatunkra, a dolgozóinkra, a partnereinkre és a vendégeinkre, hogy közös erőfeszítéssel elértük, hogy Budapest, Miskolc és Pécs után itt, Debrecenben is segíthessünk ezeknek a családoknak” – mondta el a Ronald McDonald Családközpont átadó ünnepségén Égi Zsolt, a McDonald's ügyvezető igazgatója.

A gyermekgyógyászatban dolgozó szakemberek kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a gyógyulásban meghatározó szerepet játszik a támogató környezet, a családtagok közelsége és a pihenés, a feltöltődés lehetősége. A Magyarországon már két Ronald Házat – orvosi beutalóval térítésmentesen igénybe vehető apartmanokat – működtető Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány új közösségi tere pontosan ennek a lehetőségét teremti meg a debreceni Gyermekgyógyászati Klinika tetőterében.

„A betegellátásban dolgozó Kollégáink eddig is sokat tettek azért, hogy a nálunk gyógyuló gyermekek ne egy ijesztő helynek lássák a klinikát, hanem érezzék, hogy egy támogató, barátságos környezetbe érkeztek. A Ronald McDonald Családközpont ebben a munkában jelent számunkra egy további jelentős előrelépést” - hangsúlyozta a megnyitón Prof. Dr. Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke.

A debreceni családközpont a 268. a világon, az elsőt 1992-ben nyitották meg Kansas City-ben. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Magyarországon az elmúlt 28 évben 13 ezer családot szállásolt el térítésmentesen a kórházak közelében, a gyermekek elhúzódó kórházi kezelésének idejére. Az új Ronald McDonald Családközpont a hazai McDonald’s éttermek vendégei, az étteremlánc üzemeltetői, valamint további cégek, szervezetek és magánszemélyek adományaiból valósulhatott meg – nekik az Alapítvány a helyszínen kihelyezett emléktáblán mond köszönetet.

„A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 28 éve segíti a krónikus betegségben szenvedő kisgyermekek családjait. Budapesten és Miskolcon a kórházak mellett felépített Ronald Házakkal, Pécsett a Gyermekklinikán kialakított Ronald szobákkal és mostantól, Magyarországon elsőként, egy Családközponttal Debrecenben. Az új beruházással a célunk az volt, hogy a kórházi kezelések között, egy otthonos és pihentető környezetet biztosítsunk a családoknak a közös felfrissülésre, a sokszor stresszes mindennapokból való kikapcsolódásra” – nyilatkozta Dr. Ablonczy László, a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány szakmai vezetője, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központjának a vezetője.

A Családközpontban napközben az Alapítvány munkatársai állnak a családok rendelkezésére, a létesítmény fenntartásáról az Alapítvány és a kórház közösen gondoskodnak majd.

„Az első tervek megszületése óta támogatjuk az Alapítvány és a Klinika közös munkáját, mint minden az egészségügy fejlesztésére irányuló helyi beruházást. Biztos vagyok benne, hogy a Ronald McDonald Családközpont jelentősen hozzájárul majd ahhoz, hogy a városunkban gyógyuló kisgyermekek könnyebben és gyorsabban legyenek túl a kezeléseken és minél hamarabb egészségesen térhessenek haza” – tette hozzá Papp László, Debrecen polgármestere.

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi & Peters Kft. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.

Noguchi & Peters Kft.,
1093 Budapest, Közraktár utca 30.[email protected]

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb