Átadták Magyarország legnagyobb csirkehús feldolgozóját

2012. június 28., csütörtök

Az alig nyolc hónap alatt elkészült új létesítménynek köszönhetően a korábbi 7 000 tonnás termelőkapacitás, évi 15 000 tonnával bővül, így a bábolnai üzem évi 22 000 tonna csirkehúsos termék előállítására képes.

A beruházással az új üzemrészben egy nagy teljesítményű gyártóvonalat állítottak be, a készáru tárolására pedig új hűtőház létesült. A beruházás részeként egy korszerű szennyvíz-előkezelő is megépült. Az új üzemmel nem csupán a kapacitásbővítés és új termékek gyártása volt a cél, hanem új munkahelyek teremtése is: a vállalat, a jelenlegi 95 fő mellett további 60 alkalmazottal számol a jövőben.

A cég kapacitásbővítő projektje már az ezredfordulón elkezdődött: a 2001. évi jelentős befektetésnek köszönhetően 2004-től a baromfihúsos termékekre koncentrált, így export részesedése a korábbi 15-20 százalékos arányról 90 százalékosra nőtt.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az avató ünnepségen elmondta, hogy büszkék lehetünk a bábolnai üzem sikerére, mert a cég bebizonyította, hogy a hazai kis- és középvállalkozások megállják a helyüket a világ élvonalába tartozó cégek beszállítóiként. A tartós siker feltétele, hogy megteremtsük a hosszú távú együttműködés, a bizalomra épülő szövetségkötés hagyományait. Az érdekegyeztetés új kultúráját. A magyar agrárium 2011-ben jól teljesített a világpiacon. Agrárexportunk az előző évhez képest 17 százalékkal nőtt, mellyel meghaladta a 6,9 milliárd eurós árbevételt; így 1036 millió euróval nagyobb teljesítmény ért el. Az agrárexport sikere azt bizonyítja, hogy a világpiacon keresik a magyar mezőgazdasági termékeket és élelmiszereket.

"Magyarország egy potenciális baromfitenyésztő ország, amely kedvező geográfiai és éghajlati viszonyokkal rendelkezik a jó minőségű gabona termesztéséhez, amely alapfeltétele a baromfitenyésztésnek. Emellett az ország kedvező logisztikai elhelyezkedése és közlekedési infrastruktúrája szintén fontos szempontja volt a beruházásnak. Mindezzel együtt az OSI tulajdonosai azért is választották Magyarországot a beruházás helyszínéül, mert a bábolnai üzem 20 éve folyamatosan bizonyítja, hogy nagy mennyiségben kiváló minőségű csirkehúsos termékeket állít elő, amely meghatározó módon járult hozzá a vállalat csoport eddigi vezető szerepéhez a régióban.  A mostani kapacitásbővítéssel is az a célunk, hogy még tovább erősítsük a jelenlegi piaci pozíciónkat a közép-kelet-európai térségben."- mondta Erdélyi György, az OSI Food Solutions Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az OSI Food Solutions anyacége 1955 óta beszállítója a McDonald's-nak, a Kft. jogelődje, a Bábolna Mezőgazdasági Kombinát pedig 1988-ban kezdte meg a szállítást a hazai étteremláncnak." Az OSI mintaszerű beszállítónk, akivel kölcsönös megbecsülés fűz össze minket. Köztudott, hogy híresen szigorú minőségi sztenderdeket állítunk beszállítóink elé, ugyanakkor minden segítséget megadunk ahhoz, hogy egyenletesen kiváló minőségű terméket nagy mennyiségben szállíthassanak nekünk. Az OSI magyar leányvállalata 24 éve képes erre." - mondta Szabó László, a McDonald's Magyarország pénzügyi igazgatója.

A cég komoly szakmai sikereket is magáénak tudhat: a gyorsétteremlánc "Az év beszállítója" (2001), a "Legmagasabb szintű élelmiszerbiztonság" (2002) és a "Legelkötelezettebb beszállító" díjjakkal tüntette ki a bábolnai vállalkozást.

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi & Peters Kft. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.

Noguchi & Peters Kft.,
1093 Budapest, Közraktár utca 30.[email protected]

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb