Budapest - Európai Mobilitási Hét Mozdulj! Nap

2012. szeptember 20., csütörtök

A McDonald's BringaMánia Parkban a kis résztvevők szórakoztató programok révén szerezhettek hasznos tudást, és tanulhatták meg a felelős, biztonságos közlekedés alapjait. Az egyik leglátogatottabb állomásnak a bringapárbaj bizonyult, ahol egy rögzített kerékpáron kellett a gyerekeknek a lehető leggyorsabban megtenniük az 200 méternek megfelelő távot, míg az úgynevezett lassúsági versenyben éppenséggel a technikai tudáson volt a hangsúly. A különböző ügyességi pályákon is egymást érték az újabb és újabb vállalkozó kedvű versenyzők. Nagy volt az érdeklődés az Élet Úton egyik partnere, az IAPA Nemzetközi Polgárőr Szervezet által felállított gyalogos traffipax iránt is, ahol a gyerekek megmérhették, milyen gyorsan tudnak futni. A különböző feladatok sikeres teljesítéséért közlekedésbiztonsági ajándékokban részesülhettek a gyerekek a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram jóvoltából: választhattak prizmacit, fényvisszaverő karpántot, vagy szuperbringás matricát is, de a legfontosabb, hogy megtanulták, hogyan kell biztonságosan kerékpározni.

A Mozdulj! Napon került sor a BringaAkadémia versenysorozatának országos döntőjére is. Az országszerte általános iskolákban megtartott házi versenyek legeredményesebb hatfős csapatai érkeztek Budapestre, hogy egy öt állomásból álló kerékpáros versenyen mérjék össze tudásukat és ügyességüket. A legeredményesebbnek a Központi Általános Iskola és Diákotthon (Salgótarján) csapata bizonyult, míg a Karcagi Általános Iskolai Központ Kováts Mihály Tagiskola (Karcag) és a KTKT Általános Iskola és Középiskola BORÓKA Általános Iskolája - 1. csapat (Bócsa) végeztek a második-harmadik helyen. A csapatok iskolái közlekedésbiztonsági ajándékokkal és értékes sportszervásárlási utalványokkal lettek gazdagabbak.

További információ a www.kozlekedes-biztonsag.hu oldalon.
Az eseményen készült fotók: http://www.flickr.com/photos/noguchi/sets/72157631566664341/

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb