Futball legendák aláírásával ellátott labdákkal gyűjtenek a pécsi Ronald szobákra

2015. május 18., hétfő

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány több évtizeddel ezelőtt Amerikából indult útjára, és azóta minden évben több ezer beteg gyermeknek és családtagjaiknak nyújt segítséget világszerte. Az alapítvány a világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. A hazai alapítvány 1994 óta segít magyar családokon, 1999 óta Budapesten, 2004 óta pedig már Miskolcon is működtet Ronald Házakat. Fennállása óta több mint 7500 családnak nyújtott otthont, távol az otthontól.
Annak érdekében, hogy küldetéséhez híven az Alapítvány a jövőben Pécsett is segíteni tudja a rászoruló családokat, most a Magyar Labdarugó Szövetség segítségével a legnagyobb magyar focibajnokok aláírásaival ellátott futball labdákat kínálja árverésre. A jó ügy érdekében olyan legendák is a labdákra írták kézjegyüket, mint Nyilasi Tibor, Mészöly Kálmán, vagy Dunai Antal.
„A 21. századi gyógyításban alapkövetelmény, hogy az anya, vagy a család más tagjai együtt lehessenek a gyermekkel a kezelések során – mondta el Dr. Molnár Dénes a Pécsi Gyermekklinika igazgatója. – Ebben a fontos feladatban segít klinikánknak a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány. Az anyai szeretet nagyban segíti  az ápolást, és - ami ennél is fontosabb - előmozdítja a gyógyulást. Komoly előrelépés ez a két szoba a Pécsi Gyermekklinika életében.”
Az árverés a Vaterán keresztül zajlik és az alábbi linken érhető el:
www.vatera.hu/listings/index.php?us=RonaldMcDonald

Az Alapítvány azt reméli, hogy minél többen indulnak majd a licitáláson ezekért a nem mindennapi emléktárgyakért.
További információk és adományozási lehetőségek:
www.ronaldhaz.hu
www.facebook.com/ronaldhaz
www.ronaldhaz.hu/adomanyozas/

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb