Ínyencek, irány a Meki!

2019. október 7., hétfő

Budapest, 2019. október 7. – Visszatért a libamájas burger a hazai McDonald’s-éttermek kínálatába: a Goosey Gustav fantázianevű, limitált ideig kapható különlegességbe két szelet, 100%-ban hazai forrásból származó libamáj kerül.

A libamáj a magyar konyha igazi különlegessége, így nem véletlen, hogy a Hungarikum Bizottság 2013-ban felvette a Hungarikumok Gyűjteményébe. Kevésbé ismert tény, hogy miközben itthon a libamáj fogyasztása leginkább ünnepi csemegének számít, a világ libamájtermelésében Magyarország piacvezető szerepet tölt be , a forgalmazott mennyiség 60-70 százaléka hazai gazdaságokból kerül ki.

A libatenyésztés Magyarország valamennyi megyéjében jelen van, a hízott libamáj mégis hagyományosan az Alföld mezővárosaiból érkezik. Kiskunfélegyházán és környékén évszázados hagyománya van a libatartásnak és feldolgozásnak. Ezt a hagyományt követi az Integrál Zrt., amely Magyarország egyik legrégebbi alapítású hízott liba-feldolgozó üzemét működteti itt. Az Integrál Zrt. előtt 2014-ben nyílt meg a lehetőség, hogy prémium minőségű, „A” kategóriás, kézzel válogatott, tisztított, hízott libamájat szállítson a Magyar Hetek promóció, majd később a Maestro prémium termékportfólió libamájas szendvicskülönlegességéhez. Ez a szendvics azóta a hazai ízeket bemutató McDonald’s-promóciók történetének egyik legnépszerűbb darabja lett.

A McDonald’s prémium, Maestro portfóliójába tartozó Goosey Gusztáv szendvicsében a fényes hamburgerzsemlébe két szelet 100% darált marhahúsból készült marhahúspogácsa, két szelet grillezett libamáj, madársaláta, szeletelt csípős zöldpaprika, grillezett hagyma és enyhén borsos szósz kerül. A szendvics ízvilágát úgy alkották meg, hogy az vonzó legyen a libamájjal most ismerkedőknek, egyúttal a finomságért rajongó ínyenceknek is kellemes meglepetést jelentsen.

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb