Macival a gyógyulás is gyorsabb

2013. február 22., péntek

Az idei, ötödik jubileumi macidobálást az alapszakasz-záró mérkőzésen, hétfőn tartották meg a Jegesmedvék. Az érdeklődést fokozandó, az idei macidobálós mérkőzést egy jelmezversennyel is összekötötték a szervezők, így az, aki beöltözve érkezett ingyen nézhette meg a meccset. A kezdő sípszó után 13 másodperccel már repülhettek is a játékok a jégre.

A Miskolci Jegesmedvék által összegyűjtött 1053 figurát a tavalyi évhez hasonlóan a miskolci Ronald Ház kapta. Az elmúlt 4 évben hasonló gyűjtésekből a ház összesen 3500 plüss játékot kapott. Az idén összesen 17 zsáknyi állatfigura került a jégre, ami jelentős előrelépés a 2009-es évhez képest, amikor 12 és fél zsákot sikerült összeszedni. A több száz plüss macit a csapat játékosai, Gyenes Dávid, Miskolczi Márk, Dave Cowen, Justin Smith, Tyler Czuba, Clinton Atkinson, Hegyi Ádám, én Nagy Krisztián vitte el a miskolci Ronald McDonald Házba, ahol nagy örömet szereztek ezzel a gyerekeknek.

A világ számos pontján megtalálható Ronald házból hazánkban kettő működik, egy Budapesten és egy Miskolcon. A házak - az Alapítvánnyal együttműködő gyermek-egészségügyi intézmények ajánlására - ingyen szállást biztosítanak és igyekeznek otthonos körülményeket teremteni a kórházi kezelés alatt lévő gyermekek és családjaik számára. A bentlakó családok majdnem ugyanúgy élhetik mindennapjaikat, mint odahaza: a beteg gyerekek együtt lehetnek családjukkal saját apartmanjukban, emellett a közös nappaliban játszhatnak a többi gyerekkel. Bár a kicsik kórházban töltik napjaik egy részét, ám családjuk közelsége hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben viseljék a betegség és a kezelések megpróbáltatásait. A Miskolci Jegesmedvék és szurkolóik jótékonysága idén is ezt a nemes kezdeményezést támogatta.

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi & Peters Kft. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.

Noguchi & Peters Kft.,
1093 Budapest, Közraktár utca 30.[email protected]

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb