Sajtószoba

Összesen 135 cikk

Természetbúvár kerestetik!

Az olvasás szeretetére buzdító nagysikerű kampányt követően most a természet áll a McDonald's legfrissebb akciójának középpontjában. Az ehavi Happy Meal játékokkal a kicsik kipróbálhatják, hogy milyen egy madár szemszögéből látni a világot, teleszkóppal megfigyelni a rovarokat vagy kakukk hangját utánozni. Az étteremlánc egy hónapon keresztül több tízezer természettel foglalkozó ajándékot ad vendégeinek a Happy Meal menük mellé. A játékokkal olyan élményben lehet részük a gyerekeknek, mely elindíthatja őket a körülöttük lévő élővilág felfedezésében.

Debreceni étteremvezető kapta a McDonald's nemzetközi kitüntetését

Koleszár Éva, a debreceni McDonald's étteremvezetője nyerte el a Ray Kroc-díjat, mely elismerést a gyorsétterem munkatársai között osztanak ki világszerte. A McDonald's alapítójáról elnevezett kitüntetés azokat az étteremvezetőket díjazza, akik eredményesen és sikeresen végzik munkájukat, hatékonyan motiválják csapatukat és ösztönzik a vendégek elégedettségét. A díjat idén először az európai régióban is kiosztották.

Bevették a bringások a magyar tengert

Bár a Balaton vize még hűvös, a tó körül már elkezdődött a szezon: több mint 1700 lelkes bringás tekert a McDonald's BringaMánia Balatonkörön. A legkisebbek a 6 kilométeres Köröcskét, a legbátrabbak a teljes, 206 kilométeres távot tették meg az ország legnagyobb vezetett kerékpártúráján. A program nem csak új távval, hanem az Alma Együttes dalpremierjével is színesedett, sőt, néhányan állatjelmezt is öltöttek, így már azt is tudjuk, hogyan bicikliznek az oposszumok: gyorsabban a tigrisnél.

Túl az 50 milliomodik reggelin

A táplálkozástudományi szakemberek munkájának köszönhetően a reggeli étkezés fontosságát ma már senki sem vitatja. A hétköznapokban mégis sokan elhagyják a reggelit, és inkább már korán reggel a napi feladatokra koncentrálnak. A McDonald's ezen kívánt változtatni, amikor 10 évvel ezelőtt Magyarországon is megjelent a gyorséttermektől akkor még rendkívül szokatlan reggeli koncepcióval. Az évek során olyan termékekkel igyekezett reggelizési alternatívát nyújtani a vendégeknek, mint a joghurt müzlivel, az omlett szendvicsek, a különböző McMuffinok vagy a többféle feltéttel választható tojásrántották. Az 50 millió eladott reggeli és a 3,5 millió liter elfogyasztott reggeli kávé pedig azt bizonyítják, hogy sikerrel.

Újabb lépések a biztos gyógyulásért

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány négymillió forint adományt gyűjtött azon a nemzetközi konferencián, melyet az ACN szervezett Budapesten. A március közepén megtartott rendezvényen befolyt pénzt a miskolci Ronald ház felújítására fordítják.

Bringázz a Balaton körül "almás" dallamokra!

Április 27-én rendezik meg a bringás idény nyitórendezvényét, az ország legnagyobb vezetett kerékpártúráját, a McDonald's BringaMánia Balatonkört. Az idei évben a szervezők külön hangsúlyt fektetnek a családok szórakoztatására, a 25 kilométeres Családi Körrel, és az Alma Együttes dalpremierével.

Macival a gyógyulás is gyorsabb

Február 18-án rendezte meg a Miskolci Jegesmedvék hokicsapata, a már hagyományosnak számító macidobálást, a "Dobj egy macit!" mozgalom keretében. A Fradi elleni hazai mérkőzésen, az előző évekhez híven az első hazai gólnál a szurkolók rekordszámú macit és mindenféle egyéb plüssállatot dobtak a jégre, melyeket a csapat szerdán vitt el a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány miskolci házába. A macik a kórházi kezelésük során családjaikkal a házban megszálló beteg gyermekeknek szereznek örömet.

Évtizedes hűséggel az aranyívek alatt

A magyar McDonald's 1998 óta évente elismeri munkatársai kiemelkedő hűségét. A Törzsgárda kitüntetést a vállalatnál 10, 15, illetve 20 éve dolgozó munkatársak kapják. Tavaly 79-en nyerték el az alkalmazotti hűségért járó díjakat. A McDonald's-nak Magyarországon ma több mint 550 olyan dolgozója van, akik legalább 10 éve kitartanak a vállalat mellett.

Sültkrumpliból gyermeksegély

A McDonald's 18. alkalommal megrendezett jótékonysági hetén minden megvásárolt sültkburgonyával a budapesti és miskolci Ronald házat működtető alapítványt támogatták a vendégek. A hét záró eseményén, a McHappy Day-en hazai sztárok és közéleti szereplők segítették az adománygyűjtést országszerte. A jótékonykodó vendégek többet között Hajdú-Sarka Kata, Brasch Bence, Dukai Regina vagy épp Árpa Attila ajánlására is vásárolhattak ajándékot, hogy a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványt támogassák.

Minden gyerek olvasson!

Közismert tény, hogy napjainkra az olvasás, mint szabadidős tevékenység szerepét átvették a modern kor vívmányai, a televízió, az internet. Ezen szeretne javítani a McDonald's új akciójával, melyben egy hónapon keresztül több tízezer könyvet ad ajándékba a Happy Meal menük mellé. A gyorsétteremlánc célja újra megszerettetni az olvasást a magyar gyerekekkel, és segíteni a családoknak abban, hogy felfedezhessék az együttolvasás örömét.

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi & Peters Kft. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.

Noguchi & Peters Kft.,
1093 Budapest, Közraktár utca 30.[email protected]

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb