Sajtószoba

Összesen 95 cikk

Gyermekmenükkel a beteg gyermekekért

Január elsejétől azok, akik Happy Meal menüt vásárolnak bármely hazai McDonald’s étteremben – amellett, hogy a megszokott finom falatokat és kedvelt játékokat találják meg a színes papírdobozban – egy jó célt is támogatnak. A McDonald’s és franchise partnerei mostantól ugyanis minden megvásárolt gyermekmenü árából öt forintot a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára ajánlanak fel.

Itt a myMeki kupon alkalmazás!

A McDonald’s január elején indította el digitális kupongyűjtő alkalmazását, a myMeki appot, amit alig egy hónap alatt több mint százezren töltöttek le. Mostantól elég csak a mobilunkat felmutatni a kasszánál.

Könyvet hozott a mikulás a gyermekmenühöz a mekiben

A McDonald’s évek óta - időszakosan - játékok helyett könyveket ad a Happy Meal menük mellé, így népszerűsítve az olvasást a gyerekek körében. Az olvasásnépszerűsítő program idén a megszokottnál hosszabb időszakot fed le. Nyáron újra a Dóri és Marci Nyomoz című saját fejlesztésű mesekönyvvel találkozhattak, és Csukás István műveivel ismerkedhettek az étteremlánc vendégei, most az ünnepi időszakban pedig klasszikus történetekkel, foglalkoztató könyvekkel és ismeretterjesztő művekkel találkozhatnak a gyerekmenük vásárlói.

Újra kötényt kötöttek a sztárok a Mekikben

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány által fenntartott Ronald Házak támogatására immár hagyományosan minden év novemberében egy hetes adománygyűjtő akciót szervez a hazai McDonald’s étteremlánc. A kampány kezdő napján, a november 19-i McHappy Day-en idén is színészek, sportolók, közéleti szereplők és vloggerek várták a pultok mögött a McDonald’s vendégeit, hogy jelenlétükkel buzdítsanak az adományozásra, és felhívják a figyelmet a Ronald Házak munkájára. Huszonkét éves működése alatt a hazai Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány már több mint 8500 családnak segített azzal, hogy a beteg gyermekek és családjaik részére a Ronald Házakban térítésmentesen nyújt otthont a lakóhelytől távol eső, elhúzódó kórházi kezelések idejére.

Rugalmas munkaidőt, új karriercélokat keresnek a McDonald’s-nál a fiatalok

Elsősorban a munka jellege és körülményei, az új karrier lehetősége és a munkavégzés személyes jellemzői érdeklik azokat a fiatalokat, akik a McDonald’s-nál keresnek karrierlehetőséget – többek között ez derült ki a vállalat új microsite-ján böngésző látogatók kattintásaiból. A cég évek óta figyeli az álláskeresők visszajelzéseit, hogy új fejlesztéseket vezessen be a HR területein és bővítse az életpályaprogram lehetőségeit. Mindezek mellett a bérekben is lépést tart a piaccal: október 1-től már idén másodszor hajtott végre kétszámjegyű fizetésemelést az éttermi munkatársak körében.

Itthon van a legjobb dolguk a McDonald's csirkéinek

Európában elsőként egy magyarországi vállalat, a MasterGood-csoport baktalórántházai broilertelepe nyerte el a McDonald’s csirkehús-beszállítói között a fenntarthatósági szempontok alapján legkiválóbb termelőknek adott Mintagazdaság minősítést. Az értékelést tartalmazó esettanulmány kiemeli, hogy a MasterGood nem csak a hazai baromfiágazatban, de világviszonylatban is példaértékűnek számító, a legkorszerűbb technológiát alkalmazó beruházása során a gazdaságosság mellett prioritásként kezelte az etikai, az állategészségügyi és állatjóléti, valamint a környezetvédelmi szempontokat.

Új hősökkel folytatódik a McDonald's olvasás-népszerűsítő programja

Idén új elemmel bővül a McDonald’s olvasás-népszerűsítő programja; a nyári szünidő alatt a hálózat kiválasztott éttermeiben meseolvasással és a mesék világát megelevenítő kreatív foglalkozásokkal is várják a legkisebbeket. Az idén 80 éves, Kossuth-díjas, József Attila- és Prima Primissima díjas író, költő Csukás István védnökségével indított program ideje alatt az étteremlánc nagysikerű labirintus-történetének hősei, Dóri és Marci mellett olyan felejthetetlen mesealakokkal is találkozhatunk, mint Pom-pom, Süsü, vagy Mirr-Murr.

Rekord összegű bringás adomány gyűlt össze a budapesti Ronald Ház felújítására

Idén rekord összegű, több mint 3 millió forint adomány gyűlt össze a McDonald's BringaMánia Tour de Balatonon a budapesti Ronald Ház felújítására. Ez a jelentős összeg annak az egyedi bringás mezben tekerő 20 követnek köszönhető, akik személyes közreműködésükkel számos vállalat és magánszemély nagylelkű adományát tudták a jó ügy mellé állítani.

Így mekiztek ti!

„Az év ifjúsági szava” lett a mekizik a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda (Manyszi) idén először meghirdetett szavazásán. A szavazás érdekessége, hogy míg az év szaváról továbbra is a Manyszi nyelvész szakemberei döntöttek, addig az ifjúsági kifejezés megválasztásának jogát átengedték a szavakat a mindennapokban is használó közönségnek. A nyertes kifejezés hazai történetét a szakemberek kicsit mélyebben is megvizsgálták.

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb