Sajtószoba

Összesen 92 cikk

Mindennapos lett az extra

Holnaptól új hangulattal érkezik a Bacon Clubhouse szendvics a hazai McDonald’s éttermek állandó kínálatába. Az egyedi stílusú megjelenés és összetétel, valamint a karakteresebb csomagolás azoknak a vendégeknek az igényeit kívánja kielégíteni, akik a remek ízeket és a magas minőséget egy kis extrával szeretnék élvezni. A Nyugati téri Meki emeletén pop-up bisztrósarok teremt különleges hangulatot az új hamburgerhez.

A hulladék nem szemét

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet az Európai Unió kezdeményezésére minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a mennyiség csökkentésének, valamint a hulladék újrahasznosításának fontosságára. A McDonald’s az egyetlen olyan hazai vendéglátóipari vállalkozás, amely az éttermeiben keletkező hulladékot teljes körűen szelektálja és újrahasznosítja, ezért örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez.

A világ egyik legismertebb kutyusa a hírességek között

Eddig már több mint 8000 beteg gyermeknek és családjaiknak segítettek a hazai Ronald Házak, amelyek a hosszantartó kórházi kezelések idején nyújtanak szállást a rászorulóknak. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány által üzemeltetett budapesti és miskolci Ronald házak támogatására az étteremlánc immár 21. alkalommal, november 14-e és 20-a között rendezi meg hagyományos jótékonysági hetét.

Visszatért a libamáj a McDonald’sba

A McDonald’s megnyitotta a libaszezont: valamennyi magyarországi éttermébe visszatért minden idők talán legnépszerűbb hazai promóciós szendvicse, a Marhaburger sült libamájjal. A libamáj olyan ínyencség, amely ritkán szerepel a gyorséttermi kínálatban. A nagy kedvenc mellett az idei Magyar Hetek újdonsága a libacombból készült Libaburger. A liba alapanyagok mindkét szendvicshez Kiskunfélegyházáról érkeznek.

Futball legendák aláírásával ellátott labdákkal gyűjtenek a pécsi Ronald szobákra

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány a miskolci és a budapesti Ronald Házak után Pécsett, a Gyermekklinika épületén belül két Ronald szoba létrehozásával igyekszik enyhíteni a beteg gyermekek és szüleik terheit a legnehezebb időszak alatt. A Pécsi Gyermekklinika területén kialakításra váró két családi szobában négy édesanya lehet kényelmesen együtt a gyermekével a kórházi kezelés ideje alatt. Az építkezés május elején kezdődött és a szobákat várhatóan július közepén adják majd át. Ahhoz azonban, hogy ezekbe a szobákba bútorok is kerüljenek, az Alapítványnak további segítségre van szüksége, ezért futball legendák közreműködésével most egy különleges gyűjtőakcióba kezdtek.

Gluténmentes Dupla Sajtburgerrel készül a McDonald’s a Lisztérzékenység Nemzetközi Napjára

A McDonald’s holnaptól kifejezetten gluténérzékeny vendégei számára fejlesztett szendvicset vezet be 11 hazai éttermében. A kezdeményezéshez a McDonald’s több franchise partnere is csatlakozik, így a Gluténmentes Dupla Sajtburger május 14-től a három budapesti helyszín mellett hat vidéki városban is kapható lesz. Az ételintoleranciával élőkre gondolva a vállalat szintén holnaptól valamennyi hazai McCafé üzletében már laktózmentes tejjel, vagy mandulaitallal is elkészíti a kávés finomságokat, a sütemények kedvelőinek pedig új, gluténmentes, laktózmentes és hozzáadott cukrot nem tartalmazó Málnás Csokoládétortáját ajánlja.

Egy nap alatt, két keréken, hatszor a Föld körül

Szombaton rajtolt el a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton, az idei Nyitott Balaton program legnagyobb kerékpáros eseménye. Az öt túrán összesen több mint 2500 induló állt rajthoz, akik a nap folyamán együtt mintegy 262.000 kilométert tettek meg. A McDonald’s Bringamánia Balaton-kerülő eseménye, amelyet már ötödik éve rendeznek meg, évről-évre egyre több résztvevőt vonz. Az idei rekord számú előnevező és a helyszíni nevezők által együttesen letekert táv nagyságát mi sem mutatja jobban, minthogy ennyi kilométert megtéve a túrázók több mint hatszor kerülhették volna meg a Földet.

Huszadszor is hírességek a Ronald Házakért

A McDonald’s 20. alkalommal rendezi meg jótékonysági hetét a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára. Nyitóeseményén, a McHappy Day-en hazai sztárok és közéleti szereplők segítették az adománygyűjtést országszerte. A jótékonykodó vendégek többek között Adától, Koós Rékától, Gájer Bálinttól, Horváth Évától, Fluortól és Diaztól, Harsányi Leventétől, Csonka Andrástól, a Játékszín művészeitől, Szentgyörgyi Rómeótól, DJ Dominique-től, valamint az Animal Cannibals, a Sugarloaf, és az Irigy Hónaljmirigy tagjaitól is vásárolhattak a kis ajándékokból, amelyek bevétele a Ronald Házakban lakó gyermekeket és családjaikat segíti.

20 év – 7500 család Többszörös évfordulót ünnepel a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány

Egy beteg gyermek számára semmi sem pótolhatja a szülei jelenlétét. Ezt felismerve, éppen 40 éve, egy leukémiás kislány gyógyulása kapcsán nyílt meg az első Ronald McDonald Ház Philadelphiában. Ma már 350 ilyen létesítmény működik a világ számos pontján, kettő közülük Magyarországon. A budapesti Ronald McDonald Ház 15, a miskolci 10 éve nyújt a beteg, hosszú kórházi kezelés alatt álló gyermekeknek és családjaiknak térítésmentesen otthont, távol az otthonuktól. A kis betegek a kórházban töltik napjaik nagy részét, de szüleik közelében könnyebben viselhetik a betegség és a kezelések megpróbáltatásait. A két hazai Ronald McDonald Ház együtt már több mint 7500 családnak segített.

Idén is várják a bringamániásokat a Mobilitási héten

A McDonald’s BringaMánia Program az idén is részt vesz az Európai Mobilitási Hét eseményén. Az ország egyik legnagyobb bringás oktató és családi programsorozata izgalmas, színes lehetőséget kínál az érdeklődő kicsiknek és nagyoknak az Autómentes Napot meg

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb