Sajtószoba

Összesen 94 cikk

20 év – 7500 család Többszörös évfordulót ünnepel a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány

Egy beteg gyermek számára semmi sem pótolhatja a szülei jelenlétét. Ezt felismerve, éppen 40 éve, egy leukémiás kislány gyógyulása kapcsán nyílt meg az első Ronald McDonald Ház Philadelphiában. Ma már 350 ilyen létesítmény működik a világ számos pontján, kettő közülük Magyarországon. A budapesti Ronald McDonald Ház 15, a miskolci 10 éve nyújt a beteg, hosszú kórházi kezelés alatt álló gyermekeknek és családjaiknak térítésmentesen otthont, távol az otthonuktól. A kis betegek a kórházban töltik napjaik nagy részét, de szüleik közelében könnyebben viselhetik a betegség és a kezelések megpróbáltatásait. A két hazai Ronald McDonald Ház együtt már több mint 7500 családnak segített.

Idén is várják a bringamániásokat a Mobilitási héten

A McDonald’s BringaMánia Program az idén is részt vesz az Európai Mobilitási Hét eseményén. Az ország egyik legnagyobb bringás oktató és családi programsorozata izgalmas, színes lehetőséget kínál az érdeklődő kicsiknek és nagyoknak az Autómentes Napot meg

Nyíregyházi a McDonald’s egyik legjobb franchise partnere

Szabó Gabriella, a két nyíregyházi McDonald’s éttermet üzemeltető üzletasszony idén elnyerte a hálózat legrangosabb szakmai díját, a nemzetközi Golden Arch Awardot, amellyel az étteremlánc a világ legjobb franchise átvevőit ismeri el. A díjat az Orlandóban kétévente megrendezett nemzetközi kongresszus előtti gálaünnepségen, 15 ezer résztvevő előtt Don Thompson, a McDonald’s elnök-vezérigazgatója adta át. A rangos szakmai díjjal a vállalat vezetése Szabó Gabriella két évtizednyi elkötelezett munkáját, kiemelkedő vezetői erényeit, és a helyi közösséget támogató tevékenységét jutalmazta.

Titkok nincsenek – tények vannak

A McDonald’s új, Mekilexikon elnevezésű fogyasztói tájékoztató programja egy héttel ezelőtt, június 10-én indult el. A www.mekilexikon.hu webes felületen a Mekilexikon csapata a McDonald’s termékeivel kapcsolatos kérdéseket vár, amelyeket a rájuk adott válaszokkal együtt az oldalon is közzétesznek. A személyre szabott válaszokra épülő kezdeményezés mostantól állandó eleme lesz a vállalat tájékoztatási tevékenységének. Az első hét tapasztalatai alapján a hazai közönség fantáziáját leginkább az izgatja: mennyi és milyen hús van a Big Macben, illetve valódi burgonyából készül-e a nagy kedvenc, a sültkrumpli. Az oldalt működtető csapat titkok helyett tényeket, őszinte és érthető válaszokat ígér.

„A csatár a csapat erejéből merít”

Idén Varga Attilát, a vecsési McDonald’s étteremvezetőjét is beválasztották Európa legeredményesebb menedzserei közé. A kiemelkedő étteremvezetői teljesítményt 2013 óta Ray Kroc díjjal ismeri el a vállalat egész Európában. A fiatal menedzser így egyike lett annak a 67 európai McDonald’s étteremvezetőnek, Európa legkiválóbb 1%-ának, akik a díjjal járó erkölcsi elismerés és pénzjutalom birtokosai lehetnek. A kitüntetéseket június 25-én a Ray Kroc Díj nagyszabású barcelonai gáláján adja át Doug Goare, a McDonald’s európai elnöke.

Új játszóteret avatott a miskolci Ronald ház

Új játszótér avatásával ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a miskolci Ronald Ház. A 12 apartmannal üzemelő létesítmény 2004 óta biztosít térítésmentes elhelyezést beteg gyermekek és szüleik részére a hosszan tartó kórházi kezelések ideje alatt. A házat működtető Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 20 évvel ezelőtt kezdte meg tevékenységét Magyarországon. Az általa fenntartott budapesti és miskolci apartman házakban eddig több mint 7000 rászoruló családnak nyújtott segítséget a legnehezebb időszakban. A két, egyenként 12 és 20 apartmannal rendelkező ház fenntartását az Alapítvány teljes egészében adományokból biztosítja. A mintegy hárommillió forintos játszótér beruházás a tavalyi jótékonysági eseményeken összegyűlt felajánlásokból valósulhatott meg. Az új kerti játékokat a ház gyereknapi ünnepségén vehették birtokba a gyermekek.

Egy nap ennyit még soha nem bringáztak Magyarországon

Aki a hűvös idő ellenére a szombati napot a Balaton partján töltötte, jó eséllyel találkozhatott biciklisták több kilométer hosszú, tömött sorával. A hihetetlen mennyiségű kerékpáros nem egy biciklis felvonulás, hanem a McDonald’s BringaMánia Balatonkör résztvevői voltak. A túra, amely már tizenöt éve számít az ország egyik legnagyobb bringás sporteseményének, óriási rekorddal zárult az idén: kétezerháromszáz túrázó választotta a Balaton-kerülő túrát a hosszúhétvége programjául.

Ha BringaMániás vagy, tekerj el RIO-ba!

Régóta dédelgetett álma válhat valóra most annak, aki május végéig rendszeresen bringázik, és akinek még a szerencse is kedvez. A 2010-ben startolt McDonald’s BringaMánia program ugyanis legújabb kampányában nem kisebb vállalkozásra csábítja a foci és a bicikli szerelmeseit, mint hogy minél többször pattanjanak nyeregbe, és így győzzék le a Budapest-Rio de Janeiro közti közel 10 000 kilométeres távolságot. Persze mindezt virtuálisan, és jelképesen, hiszen a BringaMánia Tekerj el RIO-ba nyereményjátékának köszönhetően már pár száz kilométernyi tekerés is elég lehet ahhoz, hogy egy szerencsés BringaMániás a Rió de Janeiró-i Maracana Stadion gyepére lépjen a 2014-es foci világbajnokság döntő mérkőzése előtt. A programot bemutató sajtóeseményen Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosa és Rékasi Károly színművész is biciklire pattantak.

Az olvasást népszerűsíti az étteremlánc

Áprilistól a hazai McDonald’s a már jól ismert játékok mellett új mesekönyvét is ajánlja a Happy Meal menük vásárlóinak. A „Dóri és Marci nyomoz” izgalmas labirintus-történet, amely a 6-10 éves korosztálynak szól, és kifejezetten a hazai közönség részére született, fiatal magyar írónő és grafikus munkája. A mesekönyv fontos mérföldköve a McDonald’s olvasást népszerűsítő programjának, amelynek keretében az európai éttermek 2012 óta ismeretterjesztő zsebkönyveket, tavaly óta pedig interaktív digitális könyveket is kínálnak a Happy Meal menük vásárlóinak.

Hírességek is segítettek a beteg gyermekeknek

A McDonald’s november 18 és 24 között már 19. alkalommal rendezte meg jótékonysági hetét a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára. A hét kiemelt eseményén, a McHappy Day-en hazai hírességek, sportolók és közéleti szereplők segítették az adománygyűjtést országszerte. A jótékonykodó vendégek egy kis ajándékot, egy mobilképernyő-törlőt vásárolhattak, amelyek megvételével a Ronald Házakban lakó gyermekeket és családjaikat támogatták. Az alapítvány jelenleg egy-egy Ronald Házat üzemeltet Budapesten és Miskolcon, ahol beteg kisgyermekek és családjaik térítésmentesen találhatnak „otthonra távol az otthontól” a hosszan tartó korházi kezelések ideje alatt.

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb