Rekord összegű bringás adomány gyűlt össze a budapesti Ronald Ház felújítására

2016. április 15., péntek

bringás adományozók

A pünkösdi hétvégén került megrendezésre a szezon egyik legnagyobb bringás eseménye, a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton. A túrán összesen 2600 induló állt rajthoz, ami már önmagában is rekord, de a koronát a napra a jótékonysági követek segítségével összegyűlt, minden várakozást felülmúló adomány tette fel. A segítők közül Dr. Cselényi Tibor, aki minőségbiztosítási vezetőként két évtizede dolgozik a McDonald’s-nál, egymaga közel 2,5 millió forint adományt gyűjtött össze. A támogatók között olyan nagyvállalatok szerepelnek, mint például a Master Good Kft., az Eisberg Hungary Kft, az AHB Backwaren GmbH, a Bama Europa Sp. z o.o., az ECOLAB - KAY Chemical, a Greenpro Környezetvédelmi Zrt., a McCain Food, Schreiber Foods, az OSI Group vagy a Saaten Union. Számos közülük évek óta elkötelezett segítője az Alapítvány munkájának.

A tavalyi évhez hasonlóan a segítők idén is a Tour de Balaton valamely távjának teljesítését vállalva gyűjtötték az adományokat a jóügyekért.hu weboldalon. A bringás követek egyedi mezeikben látványos színfoltot jelentettek a mezőnyben. A legtöbb követ – szám szerint heten – a 206 km-es távon tekert együtt. Az önmagában is komoly sportteljesítményt jelentő tókerülést az esős idő változtatta igazi kihívássá

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány a világ számos pontján megtalálható Ronald Házakban olyan családok számára biztosít térítésmentesen otthont távol az otthontól, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, a lakóhelyüktől távol eső kórházi kezelésen esik át. Az Alapítvány 1994 óta segít magyar családokon, 1999 óta Budapesten, 2004 óta pedig már Miskolcon is működtet Ronald Házakat. 2016 januárjában megnyitotta az első Ronald-szobákat Pécsett a Gyermekgyógyászati Klinikán. Az apartman házaknak illetve a pécsi szobáknak hála a szülők a kórházi tartózkodás idején végig a gyermekük mellett maradhatnak, így gyorsítva meg a kicsik gyógyulását. Az alapítvány eddigi működése során már több mint 8000 családnak segített megkönnyíteni ezt a nehéz időszakot.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára tavaly rendeztek először jótékony célú bringázást a McDonald’s Bringamánia Tour de Balatonon. Akkor a hét jótékonysági követ több mint 300 ezer forintot gyűjtött össze. Az összeg a pécsi gyermekklinikán januárban átadott, két Ronald Szoba berendezéséhez nyújtott óriási segítséget. A két szoba négy gyermek és az őket kísérő négy szülő részére biztosít elhelyezést a kórházi osztály területén belül a kezelések idejére. A sikeren felbuzdulva az Alapítvány idén a budapesti Ronald Ház felújítására indította el a támogatási kampányt. A cél a ház kifestése, az elavult háztartási gépek cseréje, illetve az apartmanok még otthonosabbá tétele, hogy a bennük lakó családok és gyermekeik kényelmesebb körülmények között lakhassanak, gyógyulhassanak.

Az Alapítvány weboldala és adományozási lehetőségek: http://www.ronaldhaz.hu/adomanyozas/

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb