Rekordot döntöttek a hazai bringások!

2012. május 2., szerda

A korai - reggel 6 órás - indulás ellenére is igen szép számban, közel ezren neveztek a vállalkozó kedvű bringások a 206 kilométeres Nagykör megtételére. A legidősebb bringamániás egy 82 éves balatoni úriember volt, aki büszkén teljesítette az átlagosan 18 km/óra sebességgel letekerhető távot. A gyönyörű tájakon futó igazi kuriózum nem sokkal este 9 óra után, komoly szurkolótábor fogadtatása és hatalmas mennyiségű bográcsgulyás elfogyasztása mellett ért véget Balatonföldvár hangulatos strandján.

 

Persze a szervezők is tisztában voltak azzal, hogy nem mindenki mer nekivágni több száz kilométer letekerésének, így egy 86 kilométeres Kiskört is szerveztek azoknak, akik még nem próbálkoztak egész napos kerékpártúrával. Ez a táv akár 2-3 fős csapatokban is teljesíthető volt, és sok család, illetve baráti társaság választotta ezt a megoldást. A "nap legbátrabbja" címet azonban minden bizonnyal az a 7 éves kissrác nyerte, aki úgy döntött, hogy szüleivel közösen ő is nekivág a kalandnak. A Kiskör részét képezte egy klasszikus balatoni élmény, a komp-út Tihanytól a szántódi révig, keresztül az "aranyhídon". A több szász biciklistárssal közösen megtett hajóút felejthetetlen élményt nyújtott az összegyűlt "amatőr sportolóknak".


A sport jegyében, az idei év újításaként nagy népszerűségnek örvendett a teljesítmény-túra is, amin csak a legelszántabb kerekesek indultak el, hiszen itt saját, gyorsabb tempójukban száguldhattak végig a Balaton partján, míg a vezetett túrán a tömeges bringázás élménye várta a résztvevőket.

Amíg a túrázók a távot teljesítették, a szervezők a balatonföldvári keleti strandon gyermekversenyekkel, az olimpia jegyében zajló kerékpáros erőpróbával, látványos bemutatókkal és sok más színes program mellett ingyenes Alma Együttes koncerttel szórakoztatták a családokat.

A túráról bővebb információt a következő oldalon olvashat: www.bringamania.hu

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb