Rekordszámú résztvevő a BCSDH vezetői tehetségprogramján

2017. január 19., csütörtök

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) hiánypótló, az Üzleti Világtanács nemzetközi programjának mintájára született képzésének sikerét misem bizonyítja jobban, hogy 2017-ben minden eddiginél több tehetség kezdheti meg a képzést.

A szervezet egyik tagvállalata, a BASF Hungária Kft. adott otthont 2017. január 18-án annak az ünnepélyes nyitórendezvénynek, ahol a kiválasztott fiatal vezetők először találkoztak és ismerték meg a programot tudásukkal támogató és a helyszíneket adó mentorokkal is. Márta Irén, a mára a magyar GDP 30 %-át termelő 77 tagvállalatot tömörítő BCSDH ügyvezető igazgatója nyitó gondolataiban kiemelte, hogy öröm látni, ahogy a program elsődleges célja teljesül, hiszen valóban a jövő első számú és felsővezetőit éri el sikeresen program. Az eddigi évfolyamokon végzett hallgatók közül mára többen váltak felsővezetővé, sőt vannak már első számú vezetők is köztük.

Ifj. Chikán Attila a szervezet elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a program célja, hogy a jövő vezetőinek, vagyis azon tehetséges szakembereknek, akikből vállalatvezető válhat, bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és már működő gyakorlatait, segítve őket abban, hogy vezetői pályájuk során ezen elvek mentén működjenek és hozzák meg üzleti döntéseiket. Kiemelte, hogy a BCSDH „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” című vezetői ajánlás hét alapelve a lehető legjobb struktúráját adja a programnak, hiszen a fenntarthatóság legfontosabb üzleti vetületeit fedi le, amellyel egy vállalatvezetőnek foglalkoznia kell.

A házigazda, Dr. Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a program jelentőségét emelte ki, amely nemcsak makrogazdasági szempontból előremutató, de a vállalatok számára a mindennapi működésben is láthatók az előnyei. A BASF is már évek óta delegál résztvevőket a programba.

Répássy Zsuzsa, "A jövő vezetői" program képzésvezetője ismertette a program részleteit és bemutatta a 22 tagvállalat mentorait. Ez a sokszínű program egyedülálló Magyarországon, hiszen változatos módszerekkel dolgozzák fel a résztvevők a vállalati fenntarthatóság elméletét és gyakorlatát, gyárlátogatás, esettanulmányok, diskurzus, vezérigazgatói interjú, szakmai előadás, interaktív gyakorlatok segítik a tanulást és fejlődést. Számos iparág 31 vállalatába kapnak betekintést a résztvevők a képzés során. A 2017-es programban résztvevő 33 fiatal vezető az alábbi cégektől érkezett: ALTEO Group, BASF, Budapest Airport, BUSCH-Hungária, Coca-Cola, Continental, Cothec, Dome, eisberg, GE, Generali, Grundfos, Hungrana, KPMG, MagNet Bank, McDonald's, MOL, Nestlé, Prímaenergia, SCA, Shell, Siemens, Syngenta, Unilever. További egy fő pedig az egyetemisták körében meghirdetett ösztöndíjpályázat keretében került ki, Kiss Petra, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem MsC hallgatója. Az idei év legfontosabb mentorvállalatait: ALTEO Group, BASF, BDL, Budapest Airport, Coca-Cola, Cothec, Dandelion, Dreher, eisberg, E.ON, GE, Grundfos, Inest, KPMG, MagNet Bank, McDonald’s, MOL, Nestlé, Richter Gedeon, Shell, Telenor, Unilever.

Kapcsolat:

 • Chikán-Kovács Eszter
 • kommunikációs menedzser
 • +36 70 903 7730
 • eszter.chikankovacs@bcsdh.hu

A BCSDH-ról:

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) magyarországi szervezete. 2007-ben alakult és több mint 75 vállalati tagja van. Jelenleg a magyar GDP megközelítőleg 30%-át adó vállalatok első számú vezetőinek fóruma. A szervezet fő célja, hogy elősegítse a gazdasági szereplők körében a fenntartható fejlődés három alappillérének: a gazdasági fejlődés, az ökológiai egyensúly és a társadalmi igazságosság elveinek a vállalati gyakorlatba átültetését és alkalmazását. A BCSDH Action 2020 programja egy olyan platform, amely azonnali cselekvésre hívja az üzleti szektort és a program ehhez fogalmaz meg 2020-ig szóló célokat, majd ezekhez a célokhoz segít a vállalatoknak üzleti megoldásokat rendelni. "A jövő vezetői" tehetségprogram a BCSDH másik fontos programja, amelynek célja, hogy a jövő vezetőinek, bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és segítse őket abban, hogy vezetői pályájuk során hogyan tudják ezen elveket a döntéshozatalba integrálni. Az 1992-ben alapított svájci központú Világtanács ma már több mint 200 nagyvállalat elsőszámú vezetőjének koalíciója és több mint 70 országban van jelen nemzeti partnerszervezetein keresztül. Bővebb információ: www.bcsdh.hu ; www.action2020.hu

„A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” című vezetői ajánlás

Az ajánlást üzleti vezetők és fenntarthatósággal foglalkozó szakemberek részvételével, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért dolgozta ki. Az ajánlást már 120 vállalat és szervezet írta alá. Az ajánlás alapján, az aláírókat megkérdezve, a BCSDH minden évben felmérést készít a vállalati fenntarthatóság aktuális helyzetéről.

7 alapelv mentén fogalmazza meg az ajánlás fenntartható vállalati működést:

 • Stratégiai megközelítés
 • Felelős vállalatirányítás
 • Etikus működés
 • Alapértékek tisztelete
 • Környezeti felelősségvállalás
 • Partnerség az érintett és érdekelt felekkel
 • Átlátható működés

Az ajánlás részletei:

http://bcsdh.hu/temak/felelos-vallalatiranyitas/

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb