Új őszi bringás ünnep a Tisza-tó körül

2021. szeptember 30., csütörtök

A kerékpározás szerelmesei szeptember 25-én az ország egyik legnagyobb állóvize, a Tisza-tó megkerülésével folytathatták az őszi kerékpáros idényt. Az első McDonald’s BringaMánia Tisza-tó Túra kiváló időben, csaknem 800 nevezővel debütált.

Az ország legnagyobb amatőr kerékpáros tókerülő túrája, a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton hosszú évek óta tartó népszerűségén felbuzdulva a szervező Vuelta Sportirodával közösen hívtuk életre első Tisza-tavi kerékpáros rendezvényünket.

A tiszafüredi Morotva kerékpáros pihenőparkban kialakított rendezvényközpontba többszáz túrázó érkezett. Többségük a tó egészét megkerülő, 65 kilométeres távot teljesítette, a többiek pedig a 35 kilométeres család kört tekerték végig Sarudig és vissza. A rendezvényközpontban a kerékpáros ügyességi pályától a bringahajtású turmixon át a KRESZ-tesztes nyereményjátékig színes programok várták az érdeklődőket. A McDonald’s sátrában kinezio tape kezelést kérhettek a túrára indulók, lemosható tetoválás felhelyezésével fejezhették ki a bringázás iránti szeretetüket, valamint green box fotó technika segítségével a Tisza-tó körüli bringaút leglátványosabb helyszínein készíthettek portré képet magukról. A helyszíni sorsolás fődíjaként pedig egy kerékpár is gazdára lelt.

A túra egy QR-kód kereső játékkal is kiegészült, melynek keretei közt a résztvevők felfedezhették a Tisza-tó számottevő kulturális örökségének legékesebb darabjait. Az útvonal egyik fő attrakciójának számított a Poroszlót és Tiszafüredet összekötő útszakasz, mely 2021-ben Az Év Kerékpárútja címet is elnyerte. A Tisza-tavi Ökocentrum, az új kiskörei kilátó, az országban páratlan konstrukciónak számító hallépcső, a tiszafüredi Kerékpáros Centrum vagy a frissítőpontnak is otthont adó sarudi Élményfalu szintén olyan támpontjai voltak az útvonalnak, melyek bármely kiránduló számára maradandó élményekkel szolgálhattak, és szolgálhatnak a jövőben is.

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi & Peters Kft. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.

Noguchi & Peters Kft.,
1093 Budapest, Közraktár utca 30.



[email protected]

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb