Újabb lépések a biztos gyógyulásért

2013. március 29., péntek

A nemzetközi konferenciát a távközlési szolgáltatásokat értékesítő amerikai vállalat, az ACN rendezte, amely a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány egyik támogatója. A cég évente kétszer tartja meg nemzetközi rendezvényét, melyre minden alkalommal meghívják az adott országbeli Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány képviseletét, és lehetőséget biztosítanak az adománygyűjtésre. A résztvevőktől összegyűjtött összeget a konferencia végén az ACN megduplázza. A magyarországi alapítvány a március 15. és 17. között tartott rendezvényen négymillió forintos adománnyal lett gazdagabb. Az így befolyt összeget az Alapítvány a miskolci Ronald ház felújítására költi.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1994-ben kezdte meg magyarországi működését. Az Alapítvány célja, hogy a súlyos beteg, hosszabb kórházi kezelésen áteső gyermekeken és családjukon segítsen, és térítésmentesen otthont biztosítson számukra a kórházi ellátás alatt. Így a gyermekek a kezelések között a kórház, az orvosok és egyúttal a család közelében lehetnek. Közép-Kelet-Európában elsőként Budapesten épült Ronald Ház 1999-ben. A családok ugyanúgy élhetik életüket a Ronald Házban, mint odahaza, viszont egyrészt közelségükkel megkönnyíthetik a gyermekek betegséggel szembeni küzdelmét és megpróbáltatásait, másrészt minimalizálhatják az utazás költségét. Budapesten már 20 apartman várja a családokat, a 2004-ben épült miskolci Ronald McDonald Ház 12 családot tud befogadni. A most befolyt összeget a miskolci apartmanok felújítására és bővítésére fordítja az Alapítvány.

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi & Peters Kft. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.

Noguchi & Peters Kft.,
1093 Budapest, Közraktár utca 30.[email protected]

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb