Visszatért a libamáj a McDonald’sba

2015. október 7., szerda

A Magyar Hetek idei újdonsága a Libaburger lilakáposztával

A McDonald’s 2008 óta szentel promóciót a hazai ízeknek „Magyar Hetek” címen. Az elmúlt években szerepelt már az étlapon lángos, fasírt, aranygaluska, a felhasznált összetevők között pedig Erős Pista, hartai kolbász és szürkemarha. A tavalyi kínálatban bemutatott Marhaburger sült libamájjal pedig a hazai McDonald’s történetének egyik legsikeresebb promóciós szendvicse lett. A népszerű szendvics továbbfejlesztett változata október 6-tól tért vissza az éttermekbe: a marhahúspogácsa és a libamáj ezúttal madársalátával, szeletelt csípős zöldpaprikával, sajttal és négyféle borsból, tejföllel, mustárral készült szósszal érkezett.

Idén új libás szendvics is került a kínálatba. A Libaburger lilakáposztával libacombból készült húspogácsát kapott, a hagyományos lilakáposztához grillezett hagyma, zöldfűszeres szósz és rozmaring is társul. A portfóliót Házias burgonya és Sülthagymás sajtfalatok egészítik ki.

A promóció igazán gourmet szereplője, a libamáj, a magyar gasztronómiai örökség nagyra becsült eleme. A hízlalt libából készült termékeket 2013 őszén avatta hungarikummá a Hungarikum Bizottság. Magyarországon régen a hízott libamáj elsősorban az Alföld mezővárosaiból érkezett, termelésük mai örököse Kiskunfélegyháza. A világ libamájtermelésének ma is több mint 80%-át Magyarország, a teljes magyar termelés 35-40%-át pedig a kiskunfélegyházi Integrál Zrt. libafeldolgozó üzeme adja - innen vásárolja az alapanyagot a McDonald’s is.

A Magyar Hetek libamájas szendvicsében használt alapanyag prémium minőségű hazai termék. Az „A” kategóriás, kézzel válogatott, tisztított, hízott libamájat a beszállító Integrál Zrt. gondos előkészítő munkát követően, a minőségi követelmények szigorú betartása mellett biztosítja az éttermek számára.

A promóció időtartama: 2015. október 6 – 2015. november 16.
***
Képek:
https://www.flickr.com/photos/noguchi/albums/72157659128209228

Sajtókapcsolat

A McDonald’s PR ügynöksége a Noguchi Porter Novelli. Az alábbi elérhetőségek a sajtó munkatársai számára, sajtókapcsolataink fenntartására szolgálnak.1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Citibank toronymcd@noguchi.hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb