​Az almás pite története

​A McDonald's első desszertje, a világhír előtt az egyik étterem üzemeltetőjének és még sok más amerikainak a gyerekkori kedvence volt.

A McDonald's első desszertje, a világhír előtt az egyik étterem üzemeltetőjének és még sok más amerikainak a gyerekkori kedvence volt. Litton Cochran imádta az olajban sütött almás pitét, amelyet mindig az anyukája készített neki iskola után. Az akkor félhold alakú sütemény két réteg pitetésztával és almás töltelékkel készült.

Amikor Cochran engedélyt kapott a McDonald'stól, hogy az almás pitét árusítsa éttermeiben, továbbra is édesanyja és segítőként a nővére készítette a desszertet.

1970-re az almás pitét az Egyesült Államok valamennyi Mekijében bevezették, Litton Cochran pedig a sikernek köszönhetően bekerült a franchise partnerek körébe.

Tekintsd meg az almás pite desszertet

További történetek

  • A Big Mac® Története

    ​A világ legnépszerűbb hamburgere és ami mögötte van. Ismerd meg a Big Mac™ eredettörténetét, alkotóját, és a Big Mac™ Indexet, mely 1986 óta a világgazdaság egyik legfontosabb mutatójává vált.

  • A McReggeli története

    ​Mi történik a BigMac és a sültkrumpli előtt? A legfontosabb étkezés, vagyis a McReggeli, mellyel mindenkinek jobban indul a napja. Jöhet egy tojásrántotta narancs dzsúzzal?

  • ​A Filet-O-Fish® története

    ​Bemutatjuk a halas szendvicsek ikonját, melynek megszületése előre meg volt írva a nagykönyvben. Az alapanyagául szolgáló hal kiválasztása felért egy tehetségkutató versennyel.

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

Youtube

További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb