​A Filet-O-Fish® története

​Bemutatjuk a halas szendvicsek ikonját, melynek megszületése előre meg volt írva a nagykönyvben. Az alapanyagául szolgáló hal kiválasztása felért egy tehetségkutató versennyel.

Lou Groen egy cincinnati-beli McDonald’s üzemeltetője közel járt ahhoz, hogy bezárja éttermét, melynek környékén többségében római katolikusok laktak, akik hústalan péntekenként egy másik vendéglőt részesítettek előnyben. Megfigyelte, hogy a közeli Frisch’s autóvendéglőben halas szendvicset is felszolgáltak, amely nem számít húsételnek a katolikus vallás szerint. Groen úgy gondolta, ha pénteken nem esznek nála a vendégei, valószínűleg a többi napokon sem térnek vissza, így létszükséglet volt számára, hogy mielőbb új terméket vezessen be.

Sikerült meggyőznie a McDonald’s vezetőit, hogy kipróbálhassa éttermében a halas szendvicset, ami a pénteki bevételét ötszörösére, az összforgalmát pedig 30%-kal növelte.

A heteken át tartó tesztelést, és a megfelelő halfajta kiválasztását követően megszületett a tőkehalból készült, tartármártással és cheddar sajttal ízesített halas szendvics, amely kihúzta a bajból, és újra sikeressé tette Lou Groen-t.

Ismerd meg a Filet-O-Fish szendvicset!

További történetek

  • ​A Happy Meal® története

    ​A Happy Meal sikertörténete egy Dick Brams nevű férfival kezdődött 1977-ben, aki a McDonald's regionális reklámigazgatója volt Amerikában.

  • ​Az almás pite története

    ​A McDonald's első desszertje, a világhír előtt az egyik étterem üzemeltetőjének és még sok más amerikainak a gyerekkori kedvence volt.

  • A McReggeli® története

    Mi történik a Big Mac® és a sült krumpli előtt? A legfontosabb étkezés, vagyis a McReggeli®, mellyel mindenkinek jobban indul a napja. Jöhet egy Tojásos McMuffin® narancs dzsússzal?

Kövess minket a közösségi oldalakon is!


További oldalaink


McDonald's kupon alkalmazás

App store letöltés gomb
Google play letöltés gomb